– Jeg var inne i en tung fase

Gøran Johannessen måtte ta en timeout da OL-drømmen ble knust i sommer. Nå jobbes det med å få kroppen håndballklar og å avklare klubbfremtiden.

Lørdag fra kl. 16.30: Norge-Nederland på TV 2 og TV 2 Play.

Gøran Johannessen får ekstra god tid til å nyte Trondheim, men aller helst skulle han vært med håndballgutta i kamp under Gjensidige Cup.

Flensburg-proffen er med i landslagstroppen for å restituere og pleie lyskeskaden som har satt ham ut av spill de siste månedene.

– Motivasjonen har aldri vært så stor som den er nå, sier han til TV 2.

Lyskeskaden har satt Gøran Johannessen ute av spill siden OL i Tokyo. Foto: TV 2.
Lyskeskaden har satt Gøran Johannessen ute av spill siden OL i Tokyo. Foto: TV 2.

27-åringen, som har har vært en av Christian Berges bærebjelker på det norske håndballandslaget, reiste til OL i sommer for å oppfylle guttedrømmen – men måtte reise hjem med en skadet lyske før lekene i det hele tatt hadde begynt.

– Etter OL var jeg inne i en tung mental fase. Jeg har aldri gått så lenge uten håndball som med denne skaden. Til tider har det vært veldig tungt, sier han.

27-åringen debuterte på landslaget i 2015, men har virkelig hatt sin dose med skader tidlig i landslagskarrieren.

Det toppet seg da han på vei hjem fra sykehuset etter en ankeloperasjon i 2018 havnet i en bilulykke. Det endte med en brukket nese og hjernerystelse. Men da OL-drømmen ble knust, måtte han ta en time-out.

Gøran Johannessen på sykehuset etter bilulykken. Foto: Privat
Gøran Johannessen på sykehuset etter bilulykken. Foto: Privat

– For meg har det kanskje hjulpet mest å ta et skritt tilbake og bare være med familie og venner og gjøre helt andre ting enn håndball, forklarer Johannessen.

Nå spås han å være fire uker unna håndballspill igjen. Da må han også ta stilling til klubbfremtiden. Flensburg har tilbudt ham en fornyet kontrakt etter at den går ut i 2023, men selv er han usikker.

– Jeg har pratet med Flensburg om det og har fått et muntlig kontraktstilbud fra dem, men jeg har sagt ganske ærlig til dem at jeg trenger mer tid til å tenke på hva jeg har lyst til etter 2023. Jeg synes det er veldig vanskelig å tenke så langt frem.

Han utelukker ikke å gjøre som fire av sine landslagskollegaer annonserte i Trondheim på søndag: En retur til Norge.

– Dersom Kolstad kommer på banen, er det selvsagt noe jeg må vurdere. Det er veldig kult for norsk håndball som tør å satse med så mye penger og på de spillerne som kommer inn.

TV 2 kjenner til at Johannessens agent har vært i dialog med Kolstad, men vet at også Elverum kan være aktuell.

– Vi har aldri hatt et sånt prosjekt i norsk målestokk før som Kolstad sitt. Det eneste vi har er Elverum som har gjort det på en annen måte, men det er fantastisk hvordan de har bygget den klubben opp, så det er to kule klubber som blir å se i norsk håndball fremover, lyder det fra landslagsspilleren.

Lørdag fra kl. 16.30: Norge-Nederland på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert