«Hkeem» debuterer som skuespiller: – En drøm har gått i oppfyllelse

Abdulhakim «Hkeem» Hassane (24) har en av rollene i TV 2s nye juleserie «Julestjerna», og innrømmer at dette har vært en drøm han har båret siden barndommen.

I den stjernespekkede juleserien, «Julestjerna», finner vi flere erfarne skuespillere, blant andre Odin Waage, kjent fra Rådebank, som under årets Gullruten vant prisen for årets skuespiller.

Mens det er mange skuespillertalenter i serien, har andre sin skuespillerdebut. «Julestjerna» er den første store produksjon rapperen Abdulhakim Hassane er med i.

– Det har vært veldig spennende og lærerikt, sier 24-åringen som er bedre kjent under artistnavnet «Hkeem».

«Fy faen»

Den norske rapperen «Hkeem» slo gjennom med låten «Fy Faen» i 2017, sammen med kompisen Temur Baig. Samme år ble han nominert til årets nykommer under både P3 Gull og Spellemannprisen, og vant Spellemann for beste musikkvideo året etter.

Nå forteller artisten at musikken var ment som en inngang til drømmen sin om å bli skuespiller.

– Det å bli skuespiller var en barndomsdrøm jeg hadde, sier han til TV 2.

– Jeg tenkte at det å bli artist, kunne være en døråpner til det å bli skuespiller. Vi får se hvor dette fører hen, men det er i hvert fall noe jeg har lyst til å drive med videre.

Skaperne bak «Hjem til jul»

Det er skaperne bak Netflix-suksessen «Hjem til jul» som har laget den nye juleserien.

Produksjonsselskapet The Global Ensemble sier at filmen kan minne litt om den klassiske julefilmen «Love Actually».

Handlingen dreier seg rundt en stor sangkonkurranse, og gjennom seks episoder blir vi kjent med åtte artister som deltar i en stor talentkonkurranse. Det blir derfor mye sang og koselig julemusikk å glede seg til, og alle låtene som blir fremført blir sunget av skuespillerne selv.

Siden Hkeem skal spille rollen som «Pushvarsel», en av de åtte deltakerne i konkurransen, blir han trolig å se syngende i serien.

Hkeem sammen med skuespillerne Maja Christiansen og Ameli Isungset Agbota. Foto: Sveinung Kyte/TV 2
Hkeem sammen med skuespillerne Maja Christiansen og Ameli Isungset Agbota. Foto: Sveinung Kyte/TV 2

Flere prosjekter på gang

Hkeem har stor tro på serien, og forteller at det har vært veldig gøy å være på settet.

– Ut ifra skuespillerne som er med i serien og alle scenene vi har spilt inn, ville jeg gitt serien en tier om jeg skulle rangert den på en skala fra en til ti, sier Hkeem.

– Så dette er begynnelsen på skuespillerkarriere?

– Jeg har fått en del erfaringer og lært utrolig mye fra mange flinke skuespillere her, sier Hkeem som håper det er en god start på noe mer.

Men om han har flere prosjekter på gang, det vil han ikke si så mye om. Men kan fortelle at han parallelt med innspillingene til Julestjerna, har tilbragt mye tid i musikkstudio for å ferdigstille en EP.

– Jeg har noen prosjekter innenfor musikken, men som skuespiller – der liker jeg å være hemmelighetsfull. Jeg vil ikke avsløre alt med en gang, smiler han lurt.

Relatert