NY JOBB: Eddie Howe vender tilbake til Premier League. Foto: Clive Brunskill
NY JOBB: Eddie Howe vender tilbake til Premier League. Foto: Clive Brunskill

Bekreftet: Eddie Howe tar over Newcastle

Hardtsatsende Newcastle har funnet Steve Bruces erstatter.

Eddie Howe (43) er nyrike Newcastle Uniteds nye trener.

Det bekrefter klubben.

– Det er en stor ære for meg å bli hovedtrener i en klubb med Newcastles kaliber og historie. Det er en veldig stolt dag for meg og min familie, sier Howe.

Newcastle har vært uten permanent hovedtrener siden Steve Bruce forlot klubben i etterkant av det kontroversielle salget av klubben til et selskap eid av den saudiarabiske stat i høst.

Nå er det klart at det er Eddie Howe som skal lede laget på oppdrag fra de styrtrike eierne.

– Vi har blitt utrolig imponert av Eddie gjennom det som har vært en grundig rekrutteringsprosess, sier Newcastle-medeier Amanda Staveley.

– I tillegg til det han har oppnådd med Bournemouth, der han forvandlet klubben, er han en lidenskapelig og dynamisk trener som har klare ideer om å ta dette laget og denne klubben videre. Han passer godt inn i det vi forsøker å bygge her, fortsetter hun.

Howe startet sin managerkarriere i Bournemouth i League Two i 2009. Den da 30 år gamle treneren gjorde stor suksess i den lille klubben, som rykket opp det påfølgende året. Etter et mindre vellykket opphold i Burnley i 2011, vendte Howe tilbake til Bournemouth året etter. I 2015 tok han laget til Premier League.

Etter å ha holdt The Cherries på det øverste nivået i England gjennom fem sesonger, har Howe vært arbeidsledig siden han forlot klubben etter å ha rykket ned etter fjorårets sesong.

Newcastle ligger nest sist på Premier League-tabellen og står foreløpig uten seier i den ti kamper gamle sesongen.

Relatert