Tror «Gudfaren» vil skape en ny superduo

TV 2s kommentator Endre Olav Osnes mener Antonio Conte er noe av det beste som kunne skjedd Tottenham. Nå tror han en ny superduo i Premier League er i emning.

Se Everton-Tottenham på TV 2 Sport Premium 2 og Play søndag fra 14.50!

I sommer jobber Tottenham intenst med å skaffe seg Antonio Conte, men italieneren sa til slutt nei.

Derfor var overraskelsen stor da det kun gikk få dager etter sparkingen av Nuno Espirito Santo, til Conte var ansatt som klubbens nye sjef.

Tottenham-supportere er sulteforet på trofeer, og er det én ting Antonio Conte har vist gjennom de siste ti årene, så er det at han skaffer klubber troféer.

– Antonio Conte er vel det nærmeste man kommer en garantist for trofeer. De får vel egentlig én av verdens beste managere.

Det sier TV 2s kommentator Endre Olav Osnes om ansettelsen.

 Foto: John Sibley
Foto: John Sibley

Tror Kane og Son kan bli Premier Leagues nye superduo

Journalist James Horncastle i The Athletic tror ansettelsen kan gjøre Harry Kane og Heung-min Son til en meget farlig duo.

I sin artikkel trekker Horncastle frem flere av Contes tidligere spisspar. Senest Romelu Lukaku og Lautaro Martinez (Inter), men også Fernando Llorente og Carlos Tevez (Juventus), og Graziano Pelle og Éder (Italia).

Også TV 2s kommentator Endre Olav Osnes tror Spurs-duoen kan bli svært farlig i tiden som kommer.

Vil sende takkebrev til Solskjær hvis Conte blir Spurs-manager

– Conte-ansettelsen er veldig positivt for Harry Kane. Han er desperat etter å vinne trofeer, og nå får han en manager som vet hvordan han kan gi ham det. Kane og Son vil trolig profitere veldig på denne ansettelsen. Kane og Son er gode på mye av det Lukaku og Martinez var gode på. Jeg tror de går en veldig spennende tid i møte, sier Osnes.

«Gudfaren», som Conte ble kalt av de italienske landslagsspillerne for måten han holdt talene sine på, kommer også til å ha harde krav til sine nye spillere.

– Han er jo opptatt av taktikk og en veldig dedikert manager. Det er jo nøyaktig det Tottenham-spillerne trenger nå. Jeg er også ganske sikker på at intensiteten på treningsfeltet vil være høyere. Han er også en veldig samlende type, han er opptatt av harmoni i gruppen, både på og utenfor banen. Han stiller strenge krav, men det er nok det Tottenham-spillerne trenger nå, sier Endre Olav Osnes.

 Foto: Adrian Dennis

Contes imponerende tall

Antonio Conte har de siste ti årene vist at han trenger kort tid på å endre klubber fundamentalt.

Bare se på disse tallene:

Juventus:

Sesongen før Conte kom: 58 poeng (7.plass).

Contes første sesong: 84 poeng (1. plass).

Troféer: Tre ligamesterskap og to cuptitler.

Chelsea:

Sesongen før Conte kom: 50 poeng (10. plass).

Contes første sesong: 93 poeng (1. plass).

Troféer: Én Premier League-tittel og én FA Cup-tittel.

Inter:

Sesongen før Conte kom: 69 poeng (4. plass).

Contes første sesong: 82 poeng (2. plass, ett poeng bak Juventus).

Contes andre sesong: 91 poeng (1.plass).

Troféer vunnet: Én ligatittel.

– Han lærte meg virkelig hva som skal til for å vinne

En av de som virkelig har fått oppleve det Osnes sikter til er Romelu Lukaku. Den nåværende Chelsea-spissen var den store stjernen da Inter sikret seg Serie A-tittelen forrige sesong.

En tittel som ifølge ham ble sikret takket være Contes lederstil.

– Åpenbart. Jeg hadde Antonio Conte som manager, han lærte meg virkelig hva som skal til for å vinne, har Romelu Lukaku uttalt.

Den belgiske kraftspissen var langt nede da Inter hentet ham i 2019. Selvtilliten var på bunn etter et mislykket opphold i Manchester United. Men det tok ikke lang tid før Lukaku fant tilbake til den gamle formen.

TETT: Romelu Lukaku og Antonio Conte fikk et svært tett forhold i løpet av tiden deres i Inter. Foto: Daniele Mascolo
TETT: Romelu Lukaku og Antonio Conte fikk et svært tett forhold i løpet av tiden deres i Inter. Foto: Daniele Mascolo

I løpet av to sesonger i Serie A scoret belgieren 47 mål på 72 Serie A-kamper. Noe som fikk Chelsea til å åpne lommeboken forrige sommer.

– Å lære seg å vinne er i bunn og grunn det å presse grensene. Alle trenere har forskjellig tilnærming til yrket, men med Conte lærte vi virkelig hvordan vi kom til den røde sonen, har Lukaku sagt.

Vajebah Sakor: – Vi hadde Conte-regler. Alt skulle være som han ville

Relatert