JULESERIE: Ameli Agbota og Odin Waage, kjent fra Rådebank, har hovedrollene i TV 2s nye juledrama. Foto: Espen Solli/TV 2
JULESERIE: Ameli Agbota og Odin Waage, kjent fra Rådebank, har hovedrollene i TV 2s nye juledrama. Foto: Espen Solli/TV 2

Julestjerna er TV 2s nye stjernespekkede juledrama

Julestjerna er produsert av The Global Ensemble – med flere fra det erfarne teamet bak Netflix-suksessen Hjem til jul.

– Vi gleder oss til å vise frem vår nye stjernespekkede serie «Julestjerna», som er en del av TV 2s dramasatsning og starten på en ny seertradisjon med juledrama for hele familien, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2.

I Julestjerna følger vi åtte artister som vi blir kjent med gjennom en sangkonkurranse. Hver og en av deltakerne bærer på sine hemmeligheter og historier, og når scenelyset slukkes viser det seg at det blir helt andre ting som blir avgjørende enn hvem som vinner.

Etter hvert er det nestekjærlighet, varme, forelskelse og nærhet som gjelder.

– Med denne fine samlingen av skuespillere, håper vi å kunne bringe en varm og meningsfull julehistorie som kan gi familien noe å samles rundt, sier Per-Olav Sørensen, Excecutive produsent for Julestjerna og kreativ leder i The Global Ensemble.

Serien starter 3. desember på TV 2 Play, og 19. desember på lineær TV. Foto: TV 2
Serien starter 3. desember på TV 2 Play, og 19. desember på lineær TV. Foto: TV 2

Store skuespillernavn på rollelisten

I rollene som de åtte deltakerne i sangkonkurransen ser vi Odin Waage som «Didrik», en tidligere barnestjerne som sliter med å bli tatt på alvor.

Ameli Agbota er «Maria», som blir kastet ut i usikkerhet når datteren blir alvorlig syk og som nå blir tvunget til et «comeback». I rollen som «Aksel» ser vi Dennis Storhøi, crooneren med dalende karriere og mangel på sinnemestring.

Maja Christiansen ser vi som «Filippa», en kristen superstjerne med et komplisert privatliv. Abdulhakim «Hkeem» Hassane ser vi i rollen som «Pushvarsel», rapperen med større hjerte enn kredibilitet.

Lisa Tønne spiller i TV 2s nye juledrama. Foto: TV 2
Lisa Tønne spiller i TV 2s nye juledrama. Foto: TV 2

Hilde Lyrån er «K-La», en dame som både er 60 og sexy. Håvard Bakke spiller «Carsten Morten», som er elsket av folket, men har utfordringer på hjemmebane. Hannah Karine Giske er «Olea», arthouse veganeren med en spesiell kjærlighet for gris.

Sangkonkurransens programleder «Håkon Magnus» spilles av Nils Ingar Aadne. I rollen som innspillingsleder «HC» ser vi Audun Sandem og Sanne Kvitnes som sminkøren «Lise».

Vi ser Øystein Røger i rollen som faren til Didrik, og Vivild Marie Falk Berg som Pushvarsels kjæreste. Vi får også se Lisa Tønne, Sølje Bergman og Christer Tojussen.

Erfarent team bak serien

Julestjerna er produsert av The Global Ensemble med flere fra det erfarne teamet bak suksessen Hjem til jul.

– Dette er TV 2s første samarbeid med det nyoppstartede produksjonsselskapet The Global Ensemble, som har spennende og flinke folk med lang erfaring i bransjen med seg. Vi er spente på hva et fremtidig samarbeid med disse dyktige folkene kan levere, sier Kathrine Haldorsen.

Serieskaperne Julie Skaufel og Miriam Larsen, har med seg komiker Joachim Skage. Per-Olav Sørensen har regi og er Excecutive produsent. Torstein Bjørklund har co-regi. Komponist er Peter Baden. Produsenter er Ingrid Skagestad og Janne Hjeltnes.

Julestjerna får premiere fredag 3. desember på TV 2 Play og to nye episoder blir tilgjengelig hver fredag.

På TV 2 kan du følge serien fra 19. desember med en ny episode hver dag frem til det vises dobbelepisode 23. desember. Serien består av totalt seks episoder.

Relatert