INN I TROPPEN: Ola Solbakken får vise seg frem på landslaget. Foto: Beate Oma Dahle
INN I TROPPEN: Ola Solbakken får vise seg frem på landslaget. Foto: Beate Oma Dahle

Glimt-kometen tatt ut i landslagstroppen

Ståle Solbakken tar også med Thomas Lehne Olsen til skjebnekampene.

Lørdag 13. november: Se Norge-Latvia kl. 17

Tirsdag presenterte landslagssjef Ståle Solbakken troppen til VM-kvalikkampene mot Latvia og Nederland.

Han har funnet plass til Glimt-kometen Ola Solbakken (23) samt LSKs angriper Thomas Lehne Olsen (30).

– Det er veldig artig. En liten premie for at jeg har stått på og utviklet meg. Jeg vil takke lagkameratene mine og klubben, sier Solbakken til Bodø/Glimts Youtube-kanal.

Tirsdag kveld landet han i Roma sammen med resten av lagkameratene. Han hevder at han ikke hadde regnet med å bli tatt ut.

Gladmeldingen fikk han fra en lagkamerat mens han lå på fysiobenken.

– Det er media som har skapt forventningene. Jeg har prøvd å dysse de ned og ta det som en bonus. Du blir stolt når du ser navnet ditt sammen med så mange andre gode spillere, sier 23-åringen til TV 2 utenfor hotellet i Roma.

INTERNASJONAL SCENE: Ola Solbakken og Bodø/Glimt er på plass i Roma og skal forsøke å sjokkere storklubben igjen. I neste uke slutter han seg til landslagstroppen. Foto: Roy-Arne Salater.
INTERNASJONAL SCENE: Ola Solbakken og Bodø/Glimt er på plass i Roma og skal forsøke å sjokkere storklubben igjen. I neste uke slutter han seg til landslagstroppen. Foto: Roy-Arne Salater.

– To Solbakken på landslaget, hvordan blir det?

– Det blir bra. Han blir Alfa-Solbakken, og jeg får juniorrollen, humrer han.

Dårlige Ajer-nyheter

Landslagssjef Solbakken forteller at han har hatt Glimt-kometen i kikkerten i lang tid.

– Vi er ikke bortskjemte med kantspillere som har gjennombruddskraft og fart over distanse. Han er en dynamisk spiller som har hatt fremgang over tid, sier Solbakken.

– Jeg synes også han er blitt en bedre avslutter. Han blir oftere matchvinner for Bodø/Glimt, sier landslagssjefen til TV 2.

30 år gamle Thomas Lehne Olsen har vært en bærebjelke i Lillestrøm denne sesongen. Han visste ingenting om landslagsuttaket før Petter Myhre annonserte det på dagens LSK-trening.

Her får LSK-spissen gladmeldingen

Kristoffer Ajer er ikke med. Solbakken forteller at midtstopperen er ute i et par måneder.

– Han fikk en scanning i går med dårlige nyheter. Det er samme skade som sist, en skade som ble slått opp i ligacupkampen mot Stoke. Han må, i likhet med Sander Berge, bygge kropp, sier Solbakken.

Landslagssjefen antyder at Ajer hadde startet mot Latvia om han hadde vært skadefri.

– Han hadde vært hyperaktuell for å starte den første kampen. Han gjorde en veldig god kamp mot Latvia sist. Ajer er flink til å skape ubalanse hos motstanderen og ta med seg ballen ut fra den bakre fireren. Han var ikke med forrige gang og er ikke med nå. Det må vi leve med, sier Solbakken.

Han holder døren på gløtt for Patrick Berg.

– Om han kommer i kamp torsdag eller søndag er det muligheter, sa Solbakken på pressekonferansen og la til:

– Han er ikke så positiv til det selv. Han har fått av skinnen, men ikke kommet seg i trening ennå.

I posisjon til å vinne gruppa

Norge vinner gruppe G med seks poeng på de to kampene. En 2. plass i gruppen gir playoff. Norge møter Latvia 13. november. Så venter Nederland i Rotterdam 16. november.

Hele troppen:

Keepere: Ørjan Håskjold Nyland, André Hansen, Sten Grytebrust
Forsvar: Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling, Stefan Strandberg, Marcus Holmgren Pedersen, Stian Gregersen, Marius Lode, Julian Ryerson, Ruben Gabrielsen, Fredrik Bjørkan
Midtbane: Martin Ødegaard, Morten Thorsby, Moi Elyounoussi, Mathias Normann, Mats Møller Dæhli, Jens Petter Hauge, Fredrik Aursnes, Fredrik Midtsjø, Ola Solbakken
Angripere: Joshua King, Kristian Thorstvedt, Alexander Sørloth, Veton Berisha, Thomas Lehne Olsen