Tottenham sparket manageren

Nuno Espirito Santo (47) er ferdig i klubben etter bare 17 kamper.

Det bekrefter Tottenham på sin hjemmeside.

– Jeg vet hvor mye Nuno og hans apparat ønsket å lykkes, og jeg beklager at vi har måttet ta denne avgjørelsen, sier direktør Fabio Paratici.

– Nuno er en ekte gentleman og vil alltid være velkommen her. Vi ønsker å takke ham og hans støtteapparat, og ønsker dem alt godt i fremtiden, fortsetter han.

Transferguruen Fabrizio Romano skriver at Antonio Conte er klubbens førstevalg til å overta jobben. Italieneren er i London i dag og skal i samtaler med Tottenham, melder Sky Italia.

Spurs tapte 0-3 hjemme for Manchester United lørdag i det som ble kalt «el sackico» siden begge managerne var under sterkt press.

Tottenham har 15 poeng og er på 8. plass på tabellen etter ti serierunder. De har fem seirer og fem tap. Santo fikk en god start på sesongen og ble kåret til månedens manager i august, men stemningen rundt ham har blitt stadig dårligere utover høsten. Både resultater og mål fra superspiss Harry Kane har uteblitt.

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller er ikke overrasket over at Santo er ferdig.

– Det har ikke fungert i det hele tatt. Det var mer av det samme, men mindre inspirert enn da Mourinho kom inn. Da Mourinho kom inn var det en go i laget, og de fikk en effekt. Her har det vært en eller to triumfer, mens resten har vært langt under forventet.

– Han var jo ikke førstevalget deres, sikkert ikke mer enn 4-5-valget. Det sitter nok ikke veldig langt inne å sparke han, sier Stamsø-Møller.

TV 2s Premier League-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt er likevel overrasket over at det gikk så kort tid før portugiseren ble sparket.

– Den United-kampen ... Hele stadion sang «you don't know what you're doing» da han byttet ut Moura med Bergwijn. Hele stadion rettet seg mot manageren. Det har bygget seg opp en frustrasjon. Santo gjorde en god jobb i Wolverhampton, men de spilte en annen type fotball, som ikke var flytende offensiv – slik fansen er blitt vant til fra Pochettino-tiden, sier Thorstvedt.

Relatert