Lehne Olsen med nytt mål da Rosenborg ble ydmyket av Lillestrøm på Lerkendal

Rosenborg ledet 1-0 mot Lillestrøm hjemme på Lerkendal, men nok en scoring av Thomas Lehne Olsen og en trøndersk dødballekspert var med å snu kampen.

Rosenborg - Lillestrøm 1-3 (1-0)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Rosenborg så lenge ut til å ta tre poeng, men enorm snuoperasjon fra Lillestrøm i andre halvdel av den andre omgangen sikret tre poeng for Geir Bakke og co.

Innbytter og trønder Gjermund Åsen var svært delaktig i snuoperasjonen. 30-åringen sto bak dødballene som sørget for 2-1 og 3-1 til Lillestøm.

– Det kreves noe spesielt å vinne her. Denne spillergruppen viser at vi har det. Vi står sammen mot RBK, Trondheim og kommer tilbake og vinner 3-1. Dette er en bra gjeng, sier Åsen til Discovery etter kampen.

Trønderen var tydelig rørt i intervjuet med Discovery på indre bane:

– For en gjeng! Det er faen meg 23 brødre som går utpå der og kjemper. Vi har møtt litt motstand i høst og måttet heve lista litt igjen. Vi har sluppet oss litt ned, men når 23 mann drar sammen opp til Trondheim og kjemper, da smeller det, sier Åsen, sier Åsen og skuer bort på lagkamerat og Lillestrøm-fans i gledesrus.

Det er første gang på 39 år at Lillestrøm slår Rosenborg i begge oppgjørene i løpet av en sesong.

Lagene var like langt med ti minutter før slutt etter at Even Hovland og Ifeanyi Mathew hadde scoret hvert sitt mål. Da svingte tidligere Rosenborg-spiller Gjermund Åsen inn en corner som traff pannebrasken til en umarkert Lehne Olsen.

LSK-kapteinen takket for det og stanget inn 2-1. Målet var hans 22. denne sesongen. Dermed er Lehne Olsen bare to mål bak Ohi Omoijuanfo i kampen om toppscorertittelen i Eliteserien.

Tom Pettersson fastsatte sluttresultatet til 3-1 fire minutter før full tid. Åsen slo nok en bra corner som fant Jonatan Braut Brunes. Han stusset ballen inn på fem meter, der svenske Pettersson dukket opp og banket inn 3-1.

Seieren var Lillestrøms andre på rad mot Rosenborg og deres andre på rad i serien. Geir Bakke og co. er nå oppe i ryggen på lørdagens motstander. Med fem kamper igjen har RBK 42 poeng og er nummer fire, mens LSK er på plassen bak med 41 poeng.

Før Lehne Olsens matchvinnerscoring hadde Hovland stupt inn 1-0, idet kanarifansen gikk bananas med bluss og dans ved RBKs mål. Per Ciljan Skjelbred slo et lekkert innlegg inn i boks, der Hovland var sterkest og scoret sitt andre mål for sesongen.

RBK hadde både en og to gode muligheter til å øke og avgjøre kampen, men det var Ifeanyi Mathew som scoret kampens andre mål. En elendig klarering fra Pavle Vagic havnet i beina på LSK-midtbanespilleren, som hamret til på førstetouch.

Ballen gikk via nevnte Vagic og i mål, bak en utspilt André Hansen, og til 1-1.

Så dukket Lehne Olsen opp og sendte gjestene til himmels, før Pettersson fastsatte sluttresultatet til 3-1.