Liverpool rotet bort poeng etter tomålsledelse

Liverpool fikk en pangstart hjemme mot Brighton og ledet med to, men The Seagulls kom tilbake og tok et sterkt bortepoeng.

Liverpool - Brighton 2-2 (2-1)

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Liverpool åpnet svært godt hjemme mot Brighton ved scoring av Jordan Henderson før fire minutter var spilt. Da Sadio Mane doblet halvveis ut i første akt så det svært lyst ut for Merseyside-laget, men Brighton kom tilbake.

– Jeg sa det før kampen også, men Brighton er veldig gode. De er et lag hvor den beste måten å forsvare seg på, er å ha ballen selv. Det lyktes vi ikke særlig godt med fra 1-2 målet og ut, sier Jürgen Klopp etter kampen.

En perlescoring fra Enock Mwepu like før pause skapte spenning, og halvveis ut i andre omgang utliknet Leandro Trossard for bortelaget. Dermed endte kampen 2-2.

– De fortjente definitivt poenget. Vi tapte ikke, men det føles litt sånn, selv om det var rettferdig at Brighton fikk ett poeng.

Det gjør at Brighton som har overasket de fleste så langt denne sesongen, beholder sjetteplassen i Premier League før Tottenham- Manchester United lørdag kveld.

– Det er en fantastisk prestasjon. Spillerne spilte med en enorm selvtillit. De ga alt og det er en prestasjon vi kan bygge på, sier Brighton-manager Graham Potter etter kampen.

Serieleder Chelsea vant borte mot Newcastle, som betyr at serietoer Liverpool nå har tre poeng opp til de blå fra London.

Drømmestart

Før fire minutter var spilt på Anfield sendte Jordan Henderson hjemmefansen opp fra stolen. En nydelig langpasning ut på høyreflanken til Mohammed Salah ble etterfulgt av et fint forarbeid fra egypteren som etter hvert fant Jordan Henderson på om lag 16 meter. På et touch bredsidet Liverpool-kapteinen de rødkledde foran.

Brighton var centimetere unna en utligning. Men keeper Alisson Becker klarte akkurat å dytte skuddet til Yven Bissouma via stolpen og ut til corner.

Dermed kunne Liverpool doble. Et strøkent innlegg fra Alex Oxlade- Chamberlain fant Sadio Mane i boksen, som fra fem meter headet inn 2-0.

10 minutter før pause trodde hele Anfield at Mane økte til tre, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for hands på senegaleseren.

Kremmerhus

Da gikk det mot 2-0 til pause, men Brightons Enock Mwepu ville det annerledes. Brighton spilte seg fint opp på høyresiden, og Solly March avanserte og dro seg innover, før han så dyttet ballen videre til Mwepu.

Fra over 20 meter tok 23-åringen vertenes sisteskanse på senga. Ballen gikk over og utenfor Allisons rekkevidde, før den dalte ned og i nettet. Dermed var reduseringen et faktum.

– For en scoring han leverer. Det er en drømmegoal, og vi tar den gjerne i reprise, utbrøt TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Utlikning

Etter pause kunne de tilreisende fra sørkysten juble igjen.

Brighton spilte seg vakkert frem til hjemmelagets 16-meter, og tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana tredde gjennom til Leandro Trossard som på iskaldt vis satt 2-2.

– De er tilbake, og et nytt kanonangrep av Brighton, kommenterte Mørtvedt.

Brighton hadde også muligheter til å ta med seg alle tre poengene fra Anfield, men det endte 2-2.

Relatert