Blodrød sjokoladekake pyntet med skumle søtsaker

Det er Halloween-helg, og en skremmende god anledning til å bake Wenches «blodige» sjokoladekake, toppet med skummelt godteri og annen pynt. Rett og slett dødsgodt!

Tips: For å få den gode rødfargen på kakebunnen, trenger du to-tre bokser konsentrert konditorfarge/pastafarge.

Jeg brukte tre bokser fra Cacas (fås på f.eks. Kitch'n og Jernia, lignende butikker og på nett) for å få den rette fargen.

Kaken kan bakes som vanlig sjokoladekake. Da sløyfer du konditorfarge og tilsetter to ekstra spiseskjeer med kakao (dvs. totalt tre spiseskjeer).

Oppskriften kan deles i to og stekes i en liten langpanne (ca 20x30 cm) eller i en rund form (24-26 cm).

Ingredienser:

200 g mykt smør

5 dl sukker

3 store egg

4 dl kulturmelk/kefir

1 ss kakao

1 ss natron (det skal ikke være bakepulver i kaken)

2 ts vaniljesukker

Ca 9 dl hvetemel

2 pk konsentrert rød konditorfarge

Skummel sjokoladekake . Foto: TV 2
Skummel sjokoladekake . Foto: TV 2

Fremgangsmåte

Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin.

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn ett og ett egg til du får en glatt deig. Rør inn kefir/kulturmelk, natron og eddik.

Sikt inn det tørre – kakao, vaniljesukker og hvetemel – og vend sammen til en glatt røre. Rør inn den røde konditorfargen helt til slutt.

Fordel kakedeigen i en bakepapirkledd langpanne (30x40 cm) og stek i varm stekeovn 175 ℃ på midterste rille i 20-26 min. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en kakepinne. Avkjøl før glasuren smøres over.

Sjokoladeglasur:
200 g mykt smør (ikke smeltet)
2-3 ss kaffe
ca 500 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Ev. rød eller sort konditorfarge/-paste

Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe, vaniljesukker og konditorfarge til en glatt krem. Smør eller sprøyt glasuren jevnt over avkjølt kake. Dryss ev. med kokos eller annen Halloween-kakepynt.