Trine Dehli Cleve: – Jeg går ydmyk til hver eneste sesong

GOD KVELD NORGE (TV 2): Det er femten år siden første episode av «Skal vi danse» hadde premiere. Dansedommer Trine Dehli Cleve er den eneste som har vært med hele veien.

– Vi startet på Oslo Plaza med store hvite bord og lysekroner i Sonia Henie-salen. Det var så svært. Ingen visste hva vi gikk til, og alle følte at vi tråkka en ny sti, minnes Trine Dehli Cleve (60).

God kveld Norge og Dorthe Skappel møter henne ved Sørum fritidsgård i Lillestrøm, kun få minutter unna der hun og mannen Thomas Dehli Cleve (49) bor.

– For syv år siden bygde vi hus, og jeg kom liksom hjem igjen, forklarer Cleve.

Blant gress, skog og et yrende dyreliv, finner hun roen. Det er travle høstmåneder for den fire ganger verdensmesteren innen sportsdans og selskapsdans. Og slik har det vært hvert eneste år siden 2006.

Adrenalin og løksmak

– 15 år. 17 sesonger. Og den eneste som har vært med hele veien. Hadde du trodd det?

– Nei, det hadde jeg ikke trodd. Og jeg går ydmyk til hver eneste sesong. Jeg har alltid sagt at når jeg slutter å ha adrenalin og løksmak på tunga, da skal jeg si takk for meg, sier Cleve.

FØRSTE RUNDE: Trine Dehli Cleve har vært med i Skal vi danse siden starten. Her fra aller første sending i 2006. Foto: Skjermdump/TV 2
FØRSTE RUNDE: Trine Dehli Cleve har vært med i Skal vi danse siden starten. Her fra aller første sending i 2006. Foto: Skjermdump/TV 2

– Hva har endret seg mest da?

– Fra å starte var vi veldig «ballroom», sånn som selskapsdans var. Så endret det seg til å bli mer kommersielt. Det ble litt mer show, og kostymene er ikke de klassiske kostymene lenger, så det har skjedd mye, forteller hun.

– Hva synes du om det da?

– Det gjør kanskje ikke noe om vi blir litt mer moderne? Vi trenger ikke være «stuck» i 1980 når vi er i 2021. Jeg er med på å lage underholdning, og så er jeg fortsatt med på å lage blest om dans!, utbryter hun.

Se hele intervjuet med Trine Dehli Cleve i videovinduet under:

Datteren måtte slutte

Cleve har intet mindre enn 23 EM- og VM-medaljer. Hun har konkurrert i dans, undervist i dans og er nå altså dansedommer på femtende året.

I tillegg er mannen Thomas danser. Og så ville datteren Celine (21) følge i foreldrenes fotspor.

– Jeg tenkte at det kanskje ikke var så lurt. Ikke fordi vi ikke elsker dans, men hvis hun ønsket å bli en toppidrettsutøver, så ville hun hele tiden bli sammenlignet med det foreldrene har oppnådd, det føltes litt urettferdig. Så vi ønsket at hun skulle begynne med noe annet, innrømmer Cleve.

Celine fikk til slutt satse på dansekarriere, og ble god. Men så ble hun nødt til å gi opp dansedrømmen.

– Hun fikk en ganske alvorlig ryggskade, en nerverotskade, så da måtte hun slutte. Nå studerer hun i England, men kan ikke danse, forteller Cleve.

12 års aldersforskjell

Trine og ektemannen Thomas møttes da hun var 34 og han var 22. De snakket mye sammen før de bestemte seg for å gifte seg.

– Jeg husker da vi var hos presten og snakket med henne da vi skulle gifte oss, så sa hun «tenk om alle hadde snakket gjennom ekteskapet like mye som dere har gjort», sier Cleve, og legger til:

– Nå har vi vært gift i 24 år i november, så det har gått greit!

Hvor lenge hun skal være med i Skal vi danse, vet hun ikke.

– Min kontrakt er for én sesong av gangen, det har jeg levd med i alle år, sier hun.

Heldigvis møter hun stor forståelse for jobben på hjemmebane.

– Etter noen sesonger hadde vi litt sånn familieråd, i og med at høsten går, det er ingen helger man kan reise vekk sammen. Men så kom Celine og Thomas til meg og sa «så lenge Skal vi danse vil ha deg med, og så lenge du vil være med, så skal du slippe å spørre oss om det hver høst», og det synes jeg var veldig raust, sier Cleve.