Det har aldri vært travlere hos Lamborghini enn det er i år, de setter salgsrekord igjen.
Det har aldri vært travlere hos Lamborghini enn det er i år, de setter salgsrekord igjen.

Nå slår de sin egen rekord – igjen

Nei – det handler ikke om hestekrefter, toppfart eller akselerasjon.

Noen ganger kan man få inntrykk av at det meste av bilindustrien er nede i en dyp bølgedal. Ettervirkninger av koronapandemien, med stengte fabrikker, mangel på mikrochips, utsatt produksjon med dertil lenge leveringstider er det vi ofte hører om nå.

Men også i denne tunnelen finnes det lys. Ett av dem heter Lamborghini. Denne gangen er det er ikke toget som kommer imot …

Den italienske produsenten styrer nemlig i år – som de gjorde i fjor – mot ny salgsrekord.

I løpet av årets tre første kvartaler har de levert 6.902 biler til spente og forventningsfulle kunder.

Økning, økning og økning

Dette salgstallet er en økning på hele 23 prosent, sammenlignet med samme periode i 2020. Som igjen var en økning på nesten 6 prosent sammenlignet med de tre første kvartalene i 2019. Rekordene står med andre ord for fall. Det har aldri vært flere Lamborghinier på verdens veier enn det er akkurat nå.

Stephan Winkelmann som er Lamborghini-sjef har all grunn til å se fornøyd ut med tanke på slagstallene så langt i år. Det blir rekord – igjen.
Stephan Winkelmann som er Lamborghini-sjef har all grunn til å se fornøyd ut med tanke på slagstallene så langt i år. Det blir rekord – igjen.

– Selskapet har tålt det « vanskelige klimaet » de siste 18 månedene godt. Vi har konsekvent opprettholdt volumveksten.Noe som vitner om styrken til produktporteføljen vår, merkets appell over hele verden og at vår forretningsstrategi og vårt forhandlernettverk fungerer. Det sier Stephan Winkelmann, som er styreformann og administrerende direktør i Lamborghini, i pressemelding.

Les også: Stasjonsvognene står i fare for å forsvinne

En SUV er bestselgeren

Den luksuriøse super-SUV, Urus er Lamborghinis bestselgende modell. Hittil i år er den solgt i totalt 4.085 eksemplarer. Det er nesten 1.000 biler mer enn i samme periode i fjor. Da var den også bestselgeren.

Super-SUV-en Lamborghini Urus er merkets bestselgende modell også i år.
Super-SUV-en Lamborghini Urus er merkets bestselgende modell også i år.

Den andre bestselgende Lamborghinien er Huracán – sportsbilen med totalt 2.136 solgte eksemplarer i løpet av de første ni månedene av 2021. Også den har økt sammenlignet med fjoråret. Nærmere bestemt med 28 prosent.

Mens salget av superbilen Aventador har holdt seg stabilt med snaut 700 biler. Noe som ifølge Lamborghini er i tråd med den planlagte livssyklusen for modellen.

Snakk om beist: På ett område er den råere enn noe annen bil

Går elektrisk

Den andre halvdelen av dette tiåret kommer til å bli revolusjonerende for Lamborghini ettersom de planlegger å komme med en helt ny serie elektrifiserte kjøretøy innen 2024, så vel som en helelektrisk modell "i andre halvdel av tiåret".

Lamborghini har så langt ikke avslørt noen detaljer om sin første elektriske bil, annet enn at det vil være en ny, fjerde modellserie for det ikoniske sportsbilmerket.

Les også: Lamborghini-eieren hadde «glemt» noe veldig viktig

Video: Lamborghini-eier og proffsyklist irriterer seg over syklister.