FUNN AV KLÆR: Onsdag ble det gjort funn av klær som trolig tilhører de savnede i Tokagjelselva i Kvam. Foto: Lars Christian Økland / TV 2
FUNN AV KLÆR: Onsdag ble det gjort funn av klær som trolig tilhører de savnede i Tokagjelselva i Kvam. Foto: Lars Christian Økland / TV 2

Har trolig funnet savnedes klær og ting

Onsdag har redningsmannskapene trolig funnet de savnedes klær og ting, men dessverre ikke de tre savnede.

Leteaksjonen har pågått for fullt onsdag, da været torsdag skal snu og gjøre arbeidet for redningsmannskapene enda vanskeligere.

Selv om det nå har gått tre dager siden Kjell Arne Pedersen (64), Nils Johan Bårdsen (72), Ruth Wathne (68) ble tatt av strømmen i Tokagjelselva og forsvant ned mot fossen øverst i Tokagjelet, har politiet ikke gitt opp håpet om å finne dem.

Den lille grønne båten ligger knust på elvebredden rundt 500 meter nedenfor fossen. Foto: Kåre  Breivik / TV2
Den lille grønne båten ligger knust på elvebredden rundt 500 meter nedenfor fossen. Foto: Kåre Breivik / TV2

– Det er mye vann i elva og det er et risikabelt arbeid for letemannskapene. I dag har vi hatt ressurser ute i Movatnet og i overgangen til Hardangerfjorden, samt i elva opp fra Movatnet og opp til Tokagjelet, sier innsatsleder Svein Valland Laupsa onsdag kveld.

Lokaliserte klær

Tirsdag kveld sendte Bergen brannvesen inn en drone i området for å lete.

Onsdag har politiet studert bilder fra denne dronen, der det ble observert gjenstander i Tokagjelet.

– Vi håpet disse gjenstandene kunne føre til at vi fant de tre savnede. Derfor tok redningsmannskaper bra Bergen brannvesen seg ned i Tokagjelet i dag, de lokaliserte gjenstandene og tok de med opp igjen, sier Valland Laupsa.

Han opplyser at gjenstandene primært klær er og andre ting, som sannsynligvis stammer fra de savnede.

– Dessverre har ikke dagens innsats medført at vi har funnet de savnede ennå, sier han.

Men politiet gir ikke opp, de har teorier på hvor de tre kan befinne seg. Funnene som ble gjort onsdag skal støtte politiets teorier.

Svært krevende forhold

Innsatslederen forteller om svært krevende leteforhold, spesielt oppe i Tokagjelet.

– I dag var det litt bedre vær og litt mindre vann i elva. Siden det er ventet dårligere værforhold de neste dagene, har vi nyttet dagen godt i dag, sier politiets innsatsleder.

Svært mange personer har vært involvert i søket etter de tre savnede. Foto: Lars Christian Økland / TV 2
Svært mange personer har vært involvert i søket etter de tre savnede. Foto: Lars Christian Økland / TV 2

Onsdag kveld rettet politiet et stor takk til de mange mannskapene som har vært involvert i søket etter de tre savnede.

I tillegg til politi, brannvesen, sivilforsvar, Norske Redningshunder og Norsk redningstjeneste har også Røde Kors-mannskaper fra hele Hordaland stilt opp i søket.

– Det har vært mye mannskap inne i bildet under svært, svært krevende arbeidsforhold. Selv om været er ventet å bli dårligere de neste dagene, gir vi ikke opp. Vi kommer også til å gjøre tiltak i tiden framover for å finne de savnede, sier innsatslederen.

Relatert