I EKSTASE: Calum Chambers jublet vilt etter å ha gitt Arsenal ledelsen mot Leeds. Foto: Matt Dunham
I EKSTASE: Calum Chambers jublet vilt etter å ha gitt Arsenal ledelsen mot Leeds. Foto: Matt Dunham

Arsenal videre uten Ødegaard – kan være tilbake til neste kamp

Martin Ødegaard skulle ha startet kampen, bekrefter Arsenal-manager Mikel Arteta.

Arsenal - Leeds 2-0

Arsenal er videre til kvartfinalen i Ligacupen etter å ha slått Leeds 2-0 tirsdag.

Ti minutter etter pause måtte stopperkjempen Ben White ut. Inn kom Calum Chambers, som på det påfølgende hjørnespark få sekunder senere headet inn 1-0. Arsenal-manager Mikel Arteta sa etter kampen at White gikk av på grunn av sykdom. Det var det samme som gjorde at Pablo Mari ikke var med.

I det 69. spilleminutt skulle Leeds-forsvarer Liam Cooper heade tilbake til målvakt Illan Meslier, men det gikk dårlig. Eddie Nketiah snappet ballen, lobbet den over Meslier og doblet Arsenals ledelse.

SE VIDEO: Slik er Ødegaard blitt en nøkkelspiller for Arsenal

– Det er alltid fint å spille. Det har vært en stund siden sist, men jeg har jobbet hardt og ventet på denne muligheten. Det viktigste er at vi gikk videre, sier Nketiah til Sky Sports.

Martin Ødegaard var ikke med i Arsenal-troppen. Etter kampen bekreftet Arteta at det skyldes en skade, men at han håper å ha Ødegaard tilbake mot Leicester lørdag. Drammenseren var tiltenkt en startplass mot Leeds.

– Ødegaard og Kieran Tierney prøvde seg i går, men føltes seg ikke bra. Forhåpentligvis er det bedring de neste dagene, slik at de er klare mot Leicester, sier Arteta på pressekonferansen.

Ben White var ikke den eneste Arsenal-stopperen som måtte ut med skade, for et kvarter før slutt gikk Rob Holding av. Han holdt seg til forsiden av låret.

Nordmennene Leo Fuhr Hjelde (18) og Kristoffer Klaesson (20) satt hele kampen på benken for Leeds.

Leeds har fått en skuffende start på sesongen. Etter ni kamper i Premier League ligger Yorkshire-klubben helt nede på 17. plass med sju poeng.

Chelsea tok seg også videre etter å ha slått Southampton 4-3 på straffesparkkonkurranse. Reece James satte det avgjørende straffesparket i mål. Det sto 1-1 ved full tid og gikk rett til straffekonk.

Relatert