KLOAKK-SØL: En skadet avløpsledning er grunnen til det store kloakksølet i elven Otra. Foto: Kristiansand kommune/ Pressebilde
KLOAKK-SØL: En skadet avløpsledning er grunnen til det store kloakksølet i elven Otra. Foto: Kristiansand kommune/ Pressebilde

Kloakk renner ut i elven Otra - fikses ikke før onsdag ettermiddag

Urenset avløpsvann fra 10. 000 mennesker har havnet i en elv i Kristiansand kommune.

En skadet avløpsledning er årsaken til det store kloakkutslippet i elven Otra ved gamle Lundsbrua i Kristiansand, tirsdag ettermiddag.

Nå opplyser leder for ingeniørvesenets vann og avløpsenhet Torleif Jacobsen i Kristiansand at lekkasjen ikke vil være rettet opp i før i morgen ettermiddag.

– Vi får ikke fikset dette før i morgen ettermiddag. Dette er såpass komplisert, så det vil ta litt tid før vi er tilbake til normalen, sier han til TV 2.

Ifølge han lekker det ikke lenger kloakk ut av selve hullet, men siver istedenfor ut av pumpestasjonene i forkant av skaden.

– Vi får ikke pumpet dette videre til renseanlegget.

Kloakk fra 10.000 mennesker

– Dette dreier seg dessverre om betydelige mengder med urenset avløpsvann fra en befolkning på anslagsvis 10 000 mennesker, sa Jacobsen i en tidligere pressemelding.

– Det er selvsagt om å gjøre for oss å få stanset lekkasjen så fort som mulig.

Hendelsen kommer som følge av et uhell under anleggsarbeid. Ifølge Jacobsen vil det bli noe komplisert å få fikset skaden.

– Røret det er kakket hull på er innstøpt ved elvebredden. Men vi har folk på stedet som har vært i gang en stund og jobber videre utover kvelden og eventuelt natten med å få reparert skaden.