Saftige banan- og sjokolademuffins

En moden banan gjør disse muffinsene ekstra saftige. Kan lages fri for både egg, melk og gluten.

Se tips til hva du kan gjøre om du vil lage muffinsene ekstra skumle til Halloween.

Dette trenger du:

  • 370 g hvetemel (eventuelt 350 g glutenfritt mel)
  • 175 g sukker
  • 50 g bakekakao
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ dl flytende Melange (eventuelt uten melk)*
  • 3 dl yoghurt naturell, eventuelt kultur/kefirmelk eller soyayoghurt/kokosyoghurt (for melkefri)
  • 2 ts eplecidereddik eller bringebæreddik
  • 1 godt moden banan (ca. 100 g ferdig most banan)
  • Blir deigen for tykk/fast, tilsett 1-3 ss iskaldt vann til en fyldig glatt/deig (spesielt hvis yoghurten er tykk )

Topping/glasur:

Melis rørt ut i litt vann, eventuelt med litt saft fra appelsin eller sitron. Erstatt eventuelt litt av melisen med 1-2 ts kakao og 1-2 ½ ts vaniljesukker.

Til Halloween:

Tilsett finrevet gulrot og oransje konditorfargefarge, eller rød eller sort konditorfarge og kokos.

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre i en bakebolle. Visp sammen flytende Melange, yoghurt eller melk og eddik. Tilsett i det tørre sammen med most banan og rør lett sammen. Bruk en slikkepott og vend/rør sammen. Ikke rør/visp for mye da blir muffinsene seige og tunge/kompakte. Tilsett eventuelt litt kaldt.

Fyll i muffinsformer, ca. ¾ fulle og stek på midterste rille i 12-15 minutter. Steketid avhengig av størrelse på muffinsformene. Sjekk med en kakestikke/rå spagettipinne, at det ikke sitter igjen deig på pinnen.

Rør sammen melis og vann, eventuelt saft fra appelsin eller sitron til en smidig/tyktflytende glasur. Tilsett eventuelt noen dråper konditorfarge.

Skal muffins fryses, frys uten glasur. Smør eventuelt glasur på de frosne muffinsene og la tine i romtemperatur.

*I samarbeid med produktplassering

Relatert