Erling Braut Haaland har pådratt seg en hofteskade. Foto: Piroschka Van De Wouw
Erling Braut Haaland har pådratt seg en hofteskade. Foto: Piroschka Van De Wouw

Haaland skadet igjen – mister landskampene

Det bekrefter Norges landslagslege.

Ola Sand bekrefter til TV 2 at landskampene i november ryker for Erling Braut Haaland.

Det er snakk om en muskelskade i hofteleddsbøyeren.

– Jeg har snakket både med Dortmund og Erling. Konklusjonen er at han er ute i neste landslagssamling, dette er en skade som krever tid på å leges. Det er minimum 3–4 uker, kanskje lenger, sier Sand til NTB.

– Erling skal følges opp i klubben, legger han til.

På spørsmål om hvordan Haaland nå har det, svarer Sand:

– Det er kjipt, selvfølgelig. Han vil til VM han også.

Landslagssjef, Ståle Solbakken, har ikke noe å legge til.

– Det får vi ikke gjort noe med, sier Solbakken til TV 2.

VM-kvalikkampene mot Latvia 13. november og Nederland 16. november ryker dermed for superspissen. Norge har fremdeles muligheten til å kvalifisere seg. Skadeforfallet betyr en ny hodepine for landslagssjef Ståle Solbakken.

– Dette er veldig synd for det norske landslaget. Haaland er vår viktigste og beste spiller, og den spilleren motstanderen virkelig frykter. Det er ingen andre som kan spre den frykten hos Nederland som det Haaland kan. Det så vi på Ullevaal der Haaland var veldig vanskelig å stoppe for Virgil van Dijk og co, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen og legger til:

– Nå blir en veldig vanskelig kamp neste måned enda tøffere. Det er en kjedelig nyhet for Ståle Solbakken, men han kan ikke bruke så mange krefter på det. Men at Haaland skulle miste de kampene, er nok det siste han håpet på.

Hofteskade

Dortmund-trener Marco Rose sa på en pressekonferanse fredag at Erling Braut Haaland er skadet igjen.

– Haaland var langt nede på torsdag. Han var så glad for å være tilbake og følte seg veldig bra etter Mainz-kampen, sier Rose.

Denne gang handler det om en hofteskade. Rose forteller at skaden vil sette Haaland ut av spill i noen uker. Skaden skal ha kommet i Champions League-kampen mot Ajax i midtuken.

– Nå er tid for rehabilitering. Jeg kommer tilbake sterkere enn før!, skriver Haaland selv på Instagram.

Haaland var også ute med skade forrige landslagssamling i kampene mot Tyrkia og Montenegro.

Moi må operere

Tidligere fredag kunne TV 2 fortelle at Mohamed Elyounoussi må opereres etter en stygg tommelskade han pådro seg under Montenegro-kampen. De kommende landslagskampene står også i fare for Southampton-spilleren.

– Hvor svekket er Norge dersom også Moi ikke kan spille?

– Det er våre to viktigste offensive spillere ved siden av Martin Ødegaard. Det er en kjempesvekkelse. Moi har vært den beste de siste landskampene. Braut Haaland har ferdigheter ingen av de andre norske spillerne har, sier Mathisen.

– Vi må bare krysse fingrene for at Moi er frisk og ikke må opereres akkurat i den perioden landskampene er. Det kan jo skje, og det er nok et skudd for baugen. Men det er Haaland som er den største svekkelsen, slik vil det alltid være i et norsk landslag, legger TV 2s fotballekspert til.

Relatert