Roma-fan bortvist etter rasistiske utsagn

Italiensk supporter er bortvist fra Conference League-kampen mellom Bodø/Glimt og Roma etter å ha ropt rasistiske ord og uttrykk.

Under kveldens Conference League-kamp mellom Bodø/Glimt og Roma ble det amper stemning blant noen av bortesupporterne.

Ifølge politiet i Nordland skal en mannlig roma-supporter ha havnet på politiets radar etter å ha kommet med rasistisk tilrop fra sidelinjen.

– Han tildro seg vår oppmerksomhet med de lydene vi hørte, samt det vi mener kan være rasistiske ord, sier operasjonssjef Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt.

Han legger til at de ikke har kjennskap til eksakt ordlyd, men sier han lagde lyder som dro assosiasjoner til "en dyrefamilie".

Vedkommende ble fraktet ut av stadion, og er nå bortvist. Politiet vurderer nå å opprette sak.

Det er stappfullt på Aspmyra, men ifølge Eriksen har det så langt ikke vært noen andre hendelser i forbindelse med kampen.

– Det virker som om politi og arrangører har bra kontroll. Så får vi håpe det fortsetter også etter kampen, sier operasjonslederen.

Et økende problem

Mye tyder på at rasisme er et økende problem i italiensk fotball.

Og de siste årene har en sett en rekke tilfeller hvor italienske fotballfans lager apelyder og kommer med rasistiske utspill mot mørkhudede fotballspillere.

Blant annet Chelsea-spilleren Romelu Lukaku og AC Milans Tiémoué Bakayoko og Franck Kessié har vært ofre for rasistiske utspill.