NYE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere gjennomførte mandag nye undersøkelser i boligen til den drapssiktede 37-åringen. Foto: Kristin Grønning / TV 2
NYE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere gjennomførte mandag nye undersøkelser i boligen til den drapssiktede 37-åringen. Foto: Kristin Grønning / TV 2

kongsberg:

To nøkkelvitner er avhørt av politiet

KONGSBERG (TV 2): Politiet utelukker ikke at det kan være mer enn 20 fornærmede etter Espen Andersen Bråthens angrep sist onsdag. De bekrefter også at to stikkvåpen er beslaglagt.

Mandag ble det kjent at politiet fortsatt ikke hadde avhørt to vitner, som potensielt kan være fornærmet i Kongsberg-saken. De befant seg på eller ved Coop Extra-butikken.

Tirsdag bekrefter politiinspektør Per Thomas Omholt at disse to er avhørt, men han ønsker ikke å gå inn på hva de har forklart.

– Vi må ta en vurdering på om de er fornærmet i saken, men så langt har de status som vitner i saken, sier han.

I tillegg til de fem som er drept, er tre personer fysisk skadet etter hendelsene onsdag.

– I tillegg kommer et tosifret antall forsøkshandlinger som kan gjelde drapsforsøk, kroppsskade eller andre typer trusler. Vi må vurdere hva de ulike er utsatt for, sier Omholt.

Dermed kan antall fornærmede komme til å bli mer enn 20.

Får svar etter nyttår

Politiinspektøren bekrefter at politiet mener det er brukt to stikkvåpen i drapshandlingene. Disse er beslaglagt, men fortsatt er det ikke kjent hvilken type stikkvåpen det dreier seg om.

Politiet vil heller ikke svare på om siktede hadde med seg våpnene hele tiden, eller om han plukket disse opp etter å ha vært på Coop-butikken.

Espen Andersen Bråthen befinner seg nå på sykehus, der han skal underlegges en full judisiell observasjon som skal finne ut om han kan straffes eller ikke.

Ifølge Omholt har de sakkyndige fått frist til rett over nyttår.

Foreldrene avhørt

Politiet mener fortsatt at Bråthen har planlagt handlingene i «noe tid», men vil ikke tidfeste dette ytterligere.

– Har det kommet noe forvarsel?

– Vi vil ikke gå ut med det. Etterforskningen tar sikte på å kartlegge dagene, ukene og månedene før handlingene, sier Omholt.

Han forteller at politiet er svært opptatt av å få oversikt over livshistorien til den siktede mannen. I den forbindelse er Bråthens foreldre avhørt av politiet.

– Hva kan du si om hvordan det går med dem?

– Det sier seg selv hvordan de har det. Det er en forferdelig situasjon.

Relatert