Russland legger midlertidig ned arbeidet ved landets faste delegasjon til NATO, opplyser utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: AP/NTB
Russland legger midlertidig ned arbeidet ved landets faste delegasjon til NATO, opplyser utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: AP/NTB

Lavrov: Russland stenger NATO-kontoret i Brussel

Forholdet mellom NATO og Russland har blitt stadig mer anstrengt.

Russland legger midlertidig ned arbeidet ved landets faste delegasjon til NATO, opplyser utenriksminister Sergej Lavrov.

Lavrov sier mandag at beslutningen er Russlands svar på NATOs utvisning av åtte medlemmer av den russiske delegasjonen til forsvarsalliansen. De åtte var etterretningsoffiserer, hevder NATO.

Den russiske delegasjonen i Brussel har ikke lokaler i selve NATO-hovedkvarteret, men holder til i en forstad i den sørlige utkanten av Brussel.

Lavrov sier videre at Russland vil stenge NATOs kontorer i Moskva.

I tillegg til å trekke akkrediteringen for de åtte russerne, halverte NATO 6. oktober antallet stillinger som Russland kan få akkreditering for i NATO, til ti.

NATO la alt løpende samarbeid med Russland på is etter annekteringen av Krim-halvøya i 2014. Men alliansen har holdt kanalene åpne for høynivåmøter og kontakt mellom de militære.

NATO-Russland-rådet, som spesielt ble opprettet for å holde kontakt med Russland, har siden 2014 bare møttes sporadisk. (NTB)

Relatert