En Tesla Model 3 ble påkjørt av et vogntog på motorveien i USA
En Tesla Model 3 ble påkjørt av et vogntog på motorveien i USA

Vogntog krasjet med Tesla i 110 km/t – dyttet bilen 800 meter

Sjåføren merket ikke at bilen sto på tvers foran panseret.

Det høres egentlig ganske utrolig ut. Et vogntog krasjer inn i en personbil på motorveien – uten å merke noe før det er gått 800 meter!

Men akkurat det skjedde på en motorvei i Kentucky i USA. Episoden er omtalt på en rekke nettsteder – og eieren av bilen har fortalt hvordan han opplevde den bisarre situasjonen.

At det ble en biltur han aldri vil glemme, er det i alle fall ingen tvil om – og alt ble filmet.

Det startet med det som skulle vært en ganske så rutinemessig forbikjøring av et vogntog.

Men så gjør lastebilsjåføren noe overraskende ...

Kastes rundt

Vogntoget har ligget i venstre fil lenge, i følge Tesla-eieren. Sistnevnte omtales bare med fornavn: Max.

Etterhvert bestemmer Max seg for å kjøre forbi på høyre side. Autopilot skal ha vært aktivert – slik at bilen kjørte av seg selv.

Akkurat i det forbikjøringen er i ferd med å fullføres, bestemmer lastebilsjåføren seg for å skifte fil – over til høyre. Der treffer han bakkanten på Teslaen.

Resultatet av påkjøringen, er at Model 3-en kastes rundt og plutselig blir stående på tvers rett foran vogntoget. Der blir han stående. Skjønt, stående er litt feil å si. For lastebilen fortsetter nemlig å kjøre – i over 110 km/t. Først etter 800 meter (!) – stopper han.

Les vår test av Tesla-verstingen

Sjokk

Max får naturligvis en særdeles minneverdig kjøretur – der både han og bilen i noen dramatiske sekunder er "passasjerer".

Bak rattet i vogntoget sitter nemlig sjåføren, som hevder at han ikke merket noe til påkjørselen i starten. Først når han synes at det er en mystisk "motstand" der, stopper han. Han tror noe er galt med lastebilen.

Overraskelsen er naturligvis stor, når han ser hva som faktisk er årsaken til at gassresponsen ikke er helt som den pleier ...

Dette skal være Norges reneste bilverksted

Delt på YouTube

Video fra episoden er delt på YouTube. Den er hentet fra bilens kameraer – og viser nøyaktig hva som skjedde.

Autopilot-systemet skal ha forsøkt å varsle om påkjørselen like før det skjer – men det for sent til å hindre kontakten.

Ifølge insideevs.com har sjåføren av vogntoget fått skylden for ulykken. Max, som bare hadde eid bilen sin i noen uker, måtte vente i flere måneder på at bilen skulle bli ferdig reparert etter sammenstøtet. Regningen kom på rundt 200.000 kroner.

Slik kan det bli mye enklere å ha elbil

Norges mest solgte

Her hjemme florerer det av Tesla Model 3. Det er en av landets mest populære biler.

Per september i år var det registrert over 9.000 Model 3 – noe som gjør det til den foreløpig mest solgte bilen i Norge. Mest solgt var den også i 2019.

Prisene starter på 350.000 kroner.

En liten påminnelse for alle og enhver: Sjekk dødvinkelen godt før du skifter fil ...

Video: Tesla Model Y: – Dette er utrolig kult!

Dieselsalget har gått fra 75 til under 10 prosent