Overraskelsesmannen Norrie vant i Indian Wells

Briten Cam Norrie vendte til seier over Nikoloz Basilashvili i finalen og tok en spesiell triumf i Masters 1000-turneringen i Indian Wells søndag.

Cameron Norrie fikk seierskyss av kjæresten Louise Jacobi. Foto: Clive Brunskill

26-åringen er den første spilleren utenfor topp 25 på verdensrankingen som vinner storturneringen siden 2010. Han er også den første briten som vinner herreturneringen. Norrie slo sterke spillere som Grigor Dimitrov og Diego Schwartzman på sin vei til finalen.

Der møtte den 26.-rankede briten den 36.-rankede georgieren Basilashvili. Norrie var en liten favoritt, og han vant også etter å ha tapt det første settet 3-6. I det avgjørende settet vant han 6-1, men det var annetsettet (6-4) som var nøkkelen.

Norrie med trofeet. Foto: Jayne Kamin-oncea

– Det var litt ukomfortabelt. Det var ganske vindfullt, og han slo så mange vinnere. Da jeg gjorde et par ordentlig store slag til 5-4 i annet sett, ga det meg mye selvtillit. Da fikk jeg beina mine i gang igjen, og jeg gjorde ballvekslingene fysiske, slik jeg har gjort hele turneringen. Det virket, sier Norrie til ATPs nettsted.

Han og Basilashvili fikk seg begge et solid rankinghopp mandag. Norrie er oppe på 16.-plass på verdensranking og dermed Storbritannias topprankede herrespiller. Slett ikke verst for en spiller som startet året på 71.-plass.

Casper Ruud, som nå har en karrierebeste niendeplass på verdensrankingen, spilte også hardcourtturneringen i ørkenen i California. Han ble slått ut av Schwartzman i åttedelsfinalen.

Den 21. seedete spanjolen Paula Badosa slo 27. seedete Victoria Azarenka 7-6, 2-6, 7-6 i kvinnefinalen.