DRAMATISK: Flere personer sliter med pustevansker som følge av gassen. Foto: TV2.no-tipser
DRAMATISK: Flere personer sliter med pustevansker som følge av gassen. Foto: TV2.no-tipser

Mann brukte pepperspray inne på utested – tre til sykehus

Et utested i Tønsberg evakueres etter at en mann tømte en kanne pepperspray på dansegulvet. Flere gjester ble fraktet til sykehus, og politiet har kontroll på en mistenkt person.

Politiet startet evakueringen ved utestedet Foynhagen i Tønsberg klokken 01.38.

– Det er litt kaotisk der nå. Det er et utsted med flere hundre personer inne, og det er en utfordrende jobb å få disse ut, sa operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 klokken 01.50.

Tre til sykehus

Klokken 03.00 sier Eikedalen at ting har «normalisert seg» og politiet jobber med å lufte ut stedet. Peppersprayen skapte store utfordringer, og flere gjester slet med pusteproblemer.

– Tre personer er kjørt til sykehus med ambulanse, mens fem fikk behandling på stedet. I tillegg ringer flere legevakta i Tønsberg og sier de har blitt utsatt for pepperspray. Disse oppfordres til å dusje og ta vann i ansiktet, sier operasjonslederen.

Alle nødetatene rykket ut til utestedet. Foto: TV2.no-tipser
Alle nødetatene rykket ut til utestedet. Foto: TV2.no-tipser

Tilstanden til gjestene som ble kjørt til sykehus er ikke kjent, men politiet understreker at det ikke er farlig å få i seg pepperspray.

– Det ble innledningsvis meldt om at en person var bevisstløs. Så lenge det er snakk om pepperspray er det ikke farlig, men det er selvsagt fryktelig ubehagelig, sier Eikedalen.

Beit ordensvakt

En mann i 30-årene fra Tønsberg-området er pågrepet etter hendelsen.

– Han har brukt pepperspray inne på utestedet, det fremgår både av videoopptak og flere forklaringer. Han har også bitt en ordensvakt på stedet, og er nå i arresten, forteller operasjonslederen.

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor mannen valgte å bruke pepperspray inne på utestedet, men politiet bekrefter at de kjenner til den pågrepne fra tidligere. Politiet mistenker at han tømte en hel kanne pepperspray inne på utestedet.

– Det er ikke snakk om enorme mengder, men når det er innendørs vil det merkes veldig godt, avslutter Eikedalen, som understreker at symptomene vil gå over etter hvert.