TRE MINUSPOENG TIL NESTE SENDING: Det ble Magnus Moan som måtte ta med seg tre minuspoeng til neste Skal vi danse-sending Foto: Thomas Andersen / TV 2
TRE MINUSPOENG TIL NESTE SENDING: Det ble Magnus Moan som måtte ta med seg tre minuspoeng til neste Skal vi danse-sending Foto: Thomas Andersen / TV 2

Magnus Moan (37) tar med seg tre minuspoeng til neste lørdag

FORNEBU (TV 2): Kveldens Skal vi danse bø på flere overraskelser da Maren Lundby måtte forlate parketten, og Magnus Moan tar med seg tre minuspoeng inn i neste sending. De som stjal showet var derimot Royane Harkiti og dansepartner Ole Thomas Hansen.

Temaet for den syvende sendingen av Skal vi danse var eventyr, og eventyr leverte kjendisene uten tvil.

Det ble alt fra skade-exit og tårer, til drømmeprinser og vakre kjoler, til latterkramper og nattklubbstemning. Det som derimot stjal showet var et uventet kyss.

Måtte trekke seg

Til tross for sendingens eventyrlige tema, så startet kvelden på et trist vis. Maren Lundby entret dansegulvet på krykker, og det ble annonsert at hun måtte trekke seg.

Senere i sendingen ble det gjort klart at OL-vinneren hadde pådratt seg en belastningsskade i føttene, og måtte derfor forlate parketten sammen med dansepartner Philip Raabe (21).

Tidligere i sesongen har også influenserne Iselin Guttormsen og Anniken Jørgensen måtte trekke seg fra Skal vi danse.

Til TV 2 sier hun at hun syns det trist å måtte forlate konkurransen. Selv om Lundby ikke var å se på parketten, så fikk hun med seg hele kvelden fra sidelinjen i antrekket hun egentlig skulle danset i.

– Det var jo en blanding av følelser, og det var jo fint å se på. Men jeg skulle jo gjerne vært med selv, sier hun over telefon.

Lundby forklarer at særlig gruppedansen var hardt å se på ettersom hun egentlig skulle vært med selv. Hun legger til at hun setter stor pris på at Siri Avlesen-Østli (37) og Royane Harkiti (28) dedikerte gruppedansen til henne, og var glad for at det var de som gjorde det best.

– I tillegg så slo de guttene, så det gledet meg ganske mye, sier hun.

Hemmelige prosjekter fremover

Lundby forteller at det hun kommer til å savne mest med Skal vi danse er gjengen, ettersom alle har blitt gode venner av henne. Den unike opplevelsen er noe hun vil ta med seg.

Nå skal 26-åringen hjem til Lillehammer og tilbake til treningen. Hun innrømmer også at hun har fått flere spennende jobbtilbud. Hva disse er, kan hun ikke røpe enda.

Lundby forklarer videre at hun også ønsker å gi en takk til seerne som har gitt henne støtte på Skal vi danse gjennom både stemmer og fine meldinger. Hun ønsker også å gi en ekstra takk til dem som har støttet henne etter det ble kjent at hun ikke skulle delta i OL 2022.

– De har virkelig løftet meg frem, det har varmet skikkelig. Jeg har kjent på en sterk støtte fra folket, den har vært helt enorm, skryter hun.

– Kysset dere?!

Eventyret på dansegulvet ble tatt til nye høyder da artist Royane Harkiti og Ole Thomas Hansen (21) kysset på slutten av rumbaen.

Både publikum, programledere og de andre deltakerne ble svært overrasket, og dansen ble hyllet med stor applaus.

Dommer Merete Mørk Lingjærde (58) var nesten målløs, og spurte flere ganger om paret kysset.

En ordknapp Harkiti kom med en liten bekreftelse til kysset. Deretter fortalte hun programleder Katrine Moholt (48) at den Pocahontas-inspirerte dansen var dedikert til dansepartneren Hansen, som hun har satt stor pris på gjennom hele Skal vi danse-eventyret så langt.

TV 2 har spurt Harkiti og Hansen om deres relasjon, men de ønsker ikke gi noe kommentar på dette enda.

Tar med seg tre minuspoeng

Ettersom Lundby måtte trekke seg var det ingen av danseparene som røk etter kveldens sending. Etter dommerpoeng og seerstemmer var lagt sammen var det programleder Siri Avlesen-Østli og dansepartner Tarjei Svalastog (23), og tidligere skiløper Magnus Moan (47) og dansepartner Ewa Trela (42), som måtte i danseduell.

Avlesen-Østli og dansepartner Svalastog var paret dommerne ønsket at du skulle slippe minuspoengene, selv om de la vekt på at begge har gjort en sterk sesong så langt.

Etter seerstemmene ble det kjent at de som tar med seg tre minuspoeng til neste sending var Magnus Moan og Ewa Trela.

Konkurransen er skyhøy

Moan tar derimot ikke minuspoengene noe tungt, og sier at han syns det er helt greit ettersom noen måtte havne nederst i kveld.

– Det hadde vært verre om jeg syns vi gjorde en dårlig jobb, og deretter havnet nederst. Men jeg syns vi gjorde en god wienervals og har jobbet hardt, sier Moan over telefon til TV 2.

Han legger til at nå som konkurransen tilspisser seg, er det flere ting som spiller inn på resultatene. Både dommerkommentarer og type dans er noe han trekker frem, ettersom han ikke tror selskapsdans fenger like mye som andre danser med mer futt.

– Jeg tror det er mye tilfeldigheter, men konkurransen er også skyhøy. Jeg tror heller ikke en wienervals fenger like mye som for eksempel en rumba. I tillegg tror jeg dommerne sine tilbakemeldinger hjelper på seerstemmene, sier 37-åringen.

Moan fikk ikke de beste tilbakemeldingene fra dommerne denne kvelden, men er ikke ille til motet selvom. Han legger til at de vil fortsette med hardtreningen frem til neste lørdag for å hente inn minuspoengene de nå tar med seg.

– Vi skal trene masse, og få til en god formidling av neste ukes dans, avslutter han.

Her er kveldens danser:

Først ut på parketten var Øyvind «Vinni» Sauvik, som imponerte dommerne med at han klarte å danse i høye hæler. Han danset paso doble med dansepartner Rikke Lund.

Magnus Moen, som imponerte dommerne stort sist uke, danset wienervals med partner Ewa Trela. Denne uken havnet de derimot i bunn.

Artist Royane Harkati og dansepartner Ole Thomas Hansen har to uker på rad havnet i danseduell, men deres rumba denne uken imponerte på flere måter.

Programleder Siri Avlesen-Østli og dansepartner Tarjei Svalastog danset wienervals, og fikk blandede tilbakemeldinger fra dommerne som følte noe manglet.

Sportsanker Simon Nitsche danset quickstep med dansepartner Helene Spilling. Det var ikke mangel på fart i denne dansen.

Årets første gruppedans var det guttene som sto for. Selv om dommerne lo godt, var ikke tilbakemeldingene på dansen den beste.

Jentene var sist uke denne kvelden, og dansen ble skrevet som en blanding av nattklubbstemning og girlpower av dommerne. Siri og Royane fikk høyest poengsum.


Skal vi danse ser du lørdager kl. 19:30 på TV 2, og når du vil på TV 2 Play.

Relatert