LAGERBYGNING: Det brant kraftig i et lagerlokale i Stockholm lørdag. Bygningen ligger like ved arenaen Globen, sør i den svenske hovedstaden. Foto: Claudio Bresciani/TT
LAGERBYGNING: Det brant kraftig i et lagerlokale i Stockholm lørdag. Bygningen ligger like ved arenaen Globen, sør i den svenske hovedstaden. Foto: Claudio Bresciani/TT

To bygninger begynte å brenne i Stockholm

I løpet av kort tid begynte det å brenne kraftig på to steder i den svenske hovedstaden. Politiet utelukker ikke brannstiftelse og oppretter sak.

Brannene var i en barnehage og i en lagerbygning.

Lagerbygningen skal ligge rett ved idrettsarenaene Globen og Tele2 Arena, ifølge Aftonbladet.

– Det er tykk, svart røyk. Vi har et helikopter på stedet, og det står flammer ut av hjørnet på en stor lagerbygning, sier talsperson for politiet i Stockholm, Ola Österling, til avisen.

Ifølge SVT skal lokalet ha vært tomt. Brannen skal ha startet i ventilasjonsanlegget, og så spredt seg til takkonstruksjonen.

Nødetatene fikk melding om brannen rundt klokken 14 lørdag. Røyken var lenge synlig på lang avstand. Klokken 18 var brannen slukket, skriver SVT.

Utelukker ikke at brannene er påsatt

Om lag en halvtime før brannen i lagerbygningen fikk nødetatene melding om en brann i en barnehage litt lenger sør i byen. Barnehagen ligger et par hundre meter fra lagerbygget, i bydelen Enskede.

Det er foreløpig ikke klart om det er noen sammenheng mellom de to brannene. Til Aftonbladet sier politiet at det vil bli opprettet sak på brannene.

– Vi utelukker ikke at den er påsatt. Det er forskjellige informasjon om hvordan brannen startet, og det er ikke en naturlig årsak. Det er omfattende skader på bygningen, sier talsmann for politiet i Stockholm-regionen, Carina Skagerlind til avisen om brannen i barnehagen.

Ingen personer ble skadet i hendelsene.