VEKKER OPPSIKT: Dette bildet har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med prisutdelingen av årets naturfoto.
VEKKER OPPSIKT: Dette bildet har fått mye oppmerksomhet i forbindelse med prisutdelingen av årets naturfoto. Foto: Foto: Gil Wizen – Wildlife Photographer of the Year

Skremmende bilde vinner pris

En forstørret edderkopp og en elefant i et basseng er blant vinnerne i en fotopris.

Hva tenker du når du ser dette bildet?

Bilder er tatt av den kanadiske fotografen Gil Wizen og har vunnet en pris i kategorien «urbant dyreliv» i verdens største konkurranse for naturfotografer, Wild Life Photographer of the Year.

Om du tror at denne gigantiske edderkoppen fyller en hel vegg, kan du puste lettet ut.

Fotografen har nemlig tatt bildet under senga si da han var i Ecuador. Edderkoppen er på sengens ben, som ligner en vegg.

Hånd-størrelse

– Ikke nok med at det var tusenvis av edderkopper under senga, så var en av de største jeg noensinne har sett også der. Kroppslengden var på 45 mm. Inkludert benene kunne den lett dekke hånden min, skriver fotografen på bloggen sin.

Bildet av den brasilianske vandreedderkoppen ble tatt i et vindvinkel-perspektiv, som får den til å se større ut, skriver Videnskap.dk.

Selv om den ikke er på størrelse med en vegg, er den fortsatt ganske stor - og en potensiell fare.

Den brasilianske vandreedderkoppen kan bli mellom 13-18 centimeter lang, og det er en av verdens farligste edderkopper.

Edderkoppen kalles også bananedderkopper og er kjent for å være aggressive.

ELEFANTEN I ROMMET: Foto: Besøkende i en dyrehage i Thailand får se en elefant under vann. Foto: Adam Oswell - Wildlife Photographer of the Year
ELEFANTEN I ROMMET: Foto: Besøkende i en dyrehage i Thailand får se en elefant under vann. Foto: Adam Oswell - Wildlife Photographer of the Year

Elefanten i rommet

Et annet bilde som har fått mye oppmerksomhet, er en elefant i fangenskap.

Bildet er tatt av Adan Oswell, og denne elefanten fikk seg en tur i et basseng i Thailand.

Organisasjoner sier forestillinger som dette oppmuntrer elefanter til unaturlig oppførsel, skriver The Guardian. De skriver også at det er flere elefanter i fangenskap i Thailand enn i naturen.

Juryen for fotokonkurransen skriver at Oswell bruker bildet til å rette søkelyset mot publikum som ser på, heller enn bare elefanten, som bidrar til å sette spørsmålstegn ved turisters underholdning.

Relatert