Neymar og Raphinha herjet med Uruguay

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsablet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

SCORET TO HVER: Neymar og Raphinha sørget for at Brasil snart kan booke VM-billett. Foto: Andre Penner

Rent teoretisk er ingenting klart ennå, men Brasil kan snart bestille VM-billetten. Til tross for at Argentina slet hjemme mot Peru har ingen av lagene tapt ennå i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Brasil hadde på papiret den kanske vanskligste kampen av de to, men hadde ingen problemer med å sende Uruguay hjem med et sviende 1-4-tap.

Neymar sprakk nullen etter ti minutter før Raphinha, i sin første landskamp fra start, sto for både 2-0 etter 18 minutter og 3-0 etter en snau time.

– Jeg kan ikke helt beskrive hvor glad jeg er. Jeg hadde kunne spilt i det uendelige i kveld, men nå skal jeg fortsette med det som tok meg hit – å gjøre det så godt jeg kan i Leeds, for jeg vil tilbake hit, sa Raphinha.

Luis Suárez reduserte til 1-3 for Uruguy et drøyt kvarter før slutt før Gabriel Barbosa punkterte kampen i det 83. minutt.

I Buenos Aires sendte Inter-spisen Lautaro Martinez Argentina i ledelsen med en heading like før lagene gikk til pause. Flere mål ble det ikke, men Peru fikk en gyllen mulighet til å utligne til 1-1 på straffespark. Den satte Malmö-spilleren Yoshimar Yotun i tverrliggeren.