FRA KONGSBERG: Programleder Carsten Skjelbreid og tidligere tidligere snowboardkjører, Silje Norendal, sender sine tanker til venner og familie i Kongsberg.
FRA KONGSBERG: Programleder Carsten Skjelbreid og tidligere tidligere snowboardkjører, Silje Norendal, sender sine tanker til venner og familie i Kongsberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Erik Johansen

TV-profiler i sjokk etter drapene i hjembyen: – Det er rett og slett uvirkelig

GOD KVELD NORGE (TV 2): Flere kjente profiler er rystet over drapshendelsen i hjembyen Kongsberg.

Onsdag kom nyheten om at en mann hadde gått til angrep med blant annet pil og bue i Kongsberg. Fire kvinner og én mann er nå bekreftet døde, alle i alderen 50-70 år.

Situasjonen, som ifølge PST fremstår som en terrorhandling, har preget hele nasjonen. Spesielt berørt er innbyggerne i Kongsberg, også flere kjente profiler som nå slår ring rundt hjembyen.

– Vanskelig å finne ord

Programleder og journalist Carsten Skjelbreid (49), kommer fra Kongsberg. I en tekstmelding til God kveld Norge skriver han at han er rystet over sitasjonen i hjembyen.

Carsten Skjelbreid jobber for tiden som sportjournalist for Eurosport.
Carsten Skjelbreid jobber for tiden som sportjournalist for Eurosport. Foto: Terje Pedersen

– Det er vanskelig å finne ord. Det er rett og slett uvirkelig at dette kan skje i trygge, fine Kongsberg. Tankene går til alle de som er berørt av det som skjedde i går, skriver han.

– En tragedie som kommer til å påvirke byen lenge

REPRESENTERTE HJEMBYEN: Silje Norendal, her under vinter-OL i Pyeongchang.
REPRESENTERTE HJEMBYEN: Silje Norendal, her under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Erik Johansen

Tidligere snowboardkjører Silje Norendal (28) representerte Kongsberg Idrettsforening da hun var aktiv, ettersom hun er født og oppvokst i byen.

Hun sender sine kondolanse til de berørte.

– Det er helt forferdelig og grusomt det som har skjedd. Dette påvirker hele byen og mine tanker går til alle i Kongsberg og de pårørende, forteller hun.

28-åringen forteller videre at hun leste om saken på nett før hun raskt tok kontakt med familien i Kongsberg.

– Min første reaksjon var at jeg ble redd, naturlig nok ettersom jeg aldri har hatt noe sånt skje så nært de jeg er glad i, forteller hun og avslutter:

– Dette er en tragedie som kommer til å påvirke byen lenge.

Sjokkert og rystet

Reporter og TV-personlighet Pål Gordon Nilsen (48) er også født og oppvokst i Kongsberg. Han forteller at han ikke har vært helt seg selv etter at han fikk vite om hendelsen.

RINGTE FAMILIEN: Pål Gordon Nilsen.
RINGTE FAMILIEN: Pål Gordon Nilsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Jeg er sjokkert og rystet over hele situasjonen. Jeg merker jeg har vært helt satt ut i dag og urolig gjennom natten, forteller han.

Nilsen tok kontakt med moren med en gang.

– Hun var i et møte ikke langt unna og fikk med seg blålysene og alt rundt, forteller sportsjournalisten, som kontinuerlig har hatt kontakt med flere venner og kolleger fra Kongsberg.

– Det ble en fin omsorg oppi det hele.

Til slutt fortelle Nilsen at han tror Kongsberg kommer til å verne godt om de pårørende.

– Det kommer til å være mye omsorg og varme der.

Relatert