Nå skal LSK-svensken bli norsk

Etter åtte år i norsk fotball har Mimmi Löfwenius Veum (27) søkt norsk statsborgerskap.

– Min ungdomstid er jo svensk, men jeg har tilbragt hele mitt voksne liv i Norge. Så det er nok litt todelt, svarer den svenske LSK Kvinner-angriperen når TV 2 spør om hun er mest svensk eller norsk.

1. januar 2014 flyttet hun over grensen fra Sverige for å spille for LSK Kvinner i Toppserien.

Snart åtte år senere har hun giftet seg med norske Sondre og fått to barn. Nå tar hun et siste steg i «fornorskingsprossessen»: Hun har levert en søknad om å bli norsk statsborger.

– Det kom en regelendring i 2020 når det gjelder å ha mer enn ett statsborgerskap. Nå får jeg beholde det svenske selv om jeg søker om norsk, så derfor gjorde jeg det nå, sier 27-åringen.

I midten av september ble søknaden levert. Hun har vært hos politiet og levert det som kreves av dokumentasjon og venter bare på saken skal behandles, men i og med at hun har jobbet og spilt fotball i Norge siden 2014 skal det ikke være noe som hindrer henne i å bli «norsk».

– Jeg trives fantastisk godt her, sier hun om livet i Norge.

U23-LANDSKAMP: Mimmi Löfwenius Veum har flere u-landskamper for Sverige, men har aldri fått en offisiell a-landskamp.
U23-LANDSKAMP: Mimmi Löfwenius Veum har flere u-landskamper for Sverige, men har aldri fått en offisiell a-landskamp. Foto: / BILDBYRÅN

Hun har en rekke u-landskamper for sitt fødeland Sverige. I 2012 var hun med å ta gull i U19-EM og hun har vært i bruttotroppen til a-landslaget flere ganger, men har aldri fått spilletid i en offisiell kamp.

– Nå som du blir norsk; er det aktuelt å ønske seg landslagsspill for Norge?

– Hehe, det får vi se på. Kanskje det! svarer 27-åringen blygt.

– Det hadde vært gøy?

– Det hadde vært veldig gøy! sier hun.

Fokus nå er uansett hos LSK Kvinner. Ni mål på 15 kamper i alle turneringer er enn så lenge fasit for den svenske angriperen, som var satt ut i sesongens første kamper med en skade i foten.

– Jeg har brukt litt tid på å komme meg tilbake og jobbe mot toppformen, men jeg synes det nærmer seg nå, sier hun.

I helgen bidro hun med mål og assist da LSK Kvinner snudde fra 0-3 til 4-3-seier mot Avaldsnes.

Sammendrag: LSK Kvinner - Avaldsnes 4-3

– Vi har hatt en liten «bumpy road» i det siste, så vi jobber veldig med å være på fra start – ikke bare gjøre gode 2. omganger, sier Löfwenius.

Det blir nok viktig når sesongens fire siste kamper skal spilles. LSK ligger fem poeng bak Rosenborg i kampen om Champions League-spill.

Onsdag møtes lagene på Koteng Arena kl 15.00.

– Det er en utrolig viktig kamp. Vi slåss jo for den 2. plassen, sier LSK-svensken.

Relatert