Episenteret ligger helt øst på øya ifølge USGS Foto: USGS
Episenteret ligger helt øst på øya ifølge USGS Foto: USGS

Kraftig jordskjelv på Kreta

Et jordskjelv med en styrke på 6,4 har rammet den greske øya Kreta, opplyser greske myndigheter.

Skjelvet hadde sitt episenter er i sjøen like utenfor landsbyen Paleokastro helt øst på øya og var 10 kilometer dypt, ifølge det greske Aten-observatoriet.

Jordskjelvet rammet 12.24 tirsdag formiddag lokal tid, og skal ha vart realtivt lenge, skriver CretaLive. Rystelsene skal ha vært sterke i byen Heraklion som er et populært turistmål på øya.

– Kraftigste jordskjelvet vi har kjent

Bjørn Firing og kona fra Øvre Eiker leier bolig på åremål i Makrigialos. Stedet ligger tre mil fra stranden nærmest episenteret. Bjørn Firing forteller at han aldri har kjent så sterkt jordskjelv på Kreta før.

– Det ristet veldig. Vi har vært på Kreta i lengre perioder i 34 år og dette er det sterkeste jordskjelvet vi har opplevd, sier han til TV 2.

– Det skal mye til for at jeg blir redd, men vi vet jo hva vi skal gjøre og det er å komme seg ut av huset og ut på gaten, og det gjorde vi, sier han.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteren USGS hadde skjelvet en styrke på 6,4. Andre kilder opplyser at skjelvet hadde en styrke på 6,2.

Det ble også advart mot å oppholde seg langs kysten i frykt for en liten tsunami.

Kirke kollapset

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om personskader men det har allerede kommet meldinger om at en liten kirke i Sitia har kollapset. Rådhuset i landsbyen skal også ha slått sprekker.

Det er bare to uker siden en person omkom og ti andre ble skadd da et annet jordskjelv rammet Kreta. Ifølge CNN Hellas er 5000 bygninger vurdert som usikre etter dette skjelvet.

Relatert