Christers sopp- og jordskokkpasta

Høsten har gjort sitt inntog, og Christer Rødseth lager en herlig pasta med årstidens sopp, jordskokk, urtepesto og din foretrukne mengde ost. Servér i kjele til familie og venner – og nyyyt!

Ingredienser

  • 400-500 g tørr pasta, gjerne skjellpasta
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g jordskokk
  • 300 g sopp av eget valg
  • 200 g grønne, fryste erter
  • 50-100 g kremfløte
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g revet cheddar (eller mer om du vil)
  • Solsikkeolje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • Salt til smak og koking av pasta
  • Eplecidereddik eller sitronsaft til smak
  • Røkt paprika til smak
  • 1 potte basilikum
  • ½ potte kruspersille
  • 1 liten neve marconamandler eller andre nøtter du liker
  • 2 dl olivenolje eller nøytral olje

    (Oppskriften fortsetter under annonsen)

Fremgangsmåte

Til chipsen trenger du to jordskokk (eller mer), litt nøytral olje og litt salt.

Skjær jordskokken i tynne skiver på mandolin eller med en ostehøvel. Vask i kaldt vann og tørk godt før du vender dem inn med litt nøytral olje og salt.

Legg dem så på bakepapir og stekebrett. Stek på 140 grader i ca. 10-15 minutter. Følg godt med, det kan hende du må snu på brettet underveis.

Rens og kutt hvitløken fint. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

HØSTPASTA: Jordskokk, sopp og masse ost gjør denne retten til en drøm å dele med venner eller familie.
HØSTPASTA: Jordskokk, sopp og masse ost gjør denne retten til en drøm å dele med venner eller familie. Foto: Christer Rødseth

Vask og skjær jordskokken i tynne skiver og varm en bred panne. Stek den så i olje til den blir gyllen.

Rens soppen mens jordskokken steker og ha i pannen med jordskokken. Krydre lett med salt.

Stek til sopp og jordskokk er gylne før du har i fløte. Kok det opp og ha i nykokt pasta rett i pannen. Sørg for å få med litt pastavann.

Ha så i ertene og den revne osten. Rør nå godt sammen.

Kjør sammen basilikum og persille med olivenolje i en mikser.

Ved servering har du pestoen og jordskokkchips over pastaretten. Server gjerne i en kjele til venner og familie.

Relatert