– Hvis jeg fikk velge, hadde han hatt en annen trøye

Ståle Solbakken ville helst sett at Erling Braut Haaland ikke gikk i drakter sponset av Qatar Airways samtidig som Norge markerer mot menneskerettighetene i VM-vertslandet.

Se Norge - Montenegro mandag fra klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Play!

Det norske landslaget har rettet fokus mot morgendagens kamp i VM-kvalifiseringen mot Montenegro på Ullevaal. Den kampen bør vinnes om Norge skal komme seg til VM neste år.

På veien dit i kvalifiseringen har Norge ved flere anledninger markert mot vertslandet Qatars regime og brudd på menneskerettigheter. Landslaget har stilt opp i t-skjorter med budskap til støtte for migrantarbeidere i Qatar.

Se Ståle Solbakken svare på spørsmål om Erling Braut Haalands draktvalg i videovinduet øverst!

Samtidig har draktvalget til skadde Erling Braut Haaland vekket oppsikt på sosiale medier. Der har han lagt ut bilde fra treningsfeltet med Boca Juniors-drakten på.

Det argentinske laget har statlig eide Qatar Airways som sponsor.

Ønsker annen drakt

Landslagssjef Ståle Solbakken fikk spørsmål om hva syns om draktvalget til Braut Haaland på pressekonferansen dagen før Montenegro-kampen.

– Det har ikke noe med vår aksjon å gjøre. Erling representerer ikke oss når han er der, sier Solbakken.

Likevel hadde han håpet å slippe å se Haaland i en Qatar-sponset drakt.

– Hvis jeg fikk velge, hadde han hatt en annen trøye. Da hadde han hatt på seg den norske landslagstrøya, for eksempel, sier Solbakken.

– Ikke dårlig betalt

Solbakken har nok mer fokus på mandagens viktige kamp mot Montenegro. Norge har fortsatt muligheter til å vinne gruppa.

– Det er vinn eller forsvinn for å vinne gruppa i morgen. Vi kan ikke være fornøyd hvis vi ikke vinner kampen, sier Solbakken.

Han er rimelig fornøyd med poengfangsten til Norge så langt. På sju kamper har landslaget 14 poeng.

– Vi har ikke fått dårlig betalt. Vi burde kanskje hatt tre poeng i Tyrkia, men sjansene var likevel ikke så store. Det som irriterer er den første kampen mot Tyrkia, da vi spilte i Malaga, sier han.

Relatert