Travel natt for politiet: – Elleville køer og mange slagsmål

Politiet kan melde om en hektisk natt til søndag.

– Tilbakemeldingen vi har fått forteller om elleville køer og ekstremt mye mennesker. Det har også vært en del ufin og aggressiv oppførsel på utesteder, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Cathrine Sylju, til TV 2.

Hun forteller at politiet har hatt flere oppdrag knyttet til slagsmål, men kun ett med alvorlig utfall.

En mann i 40-årene ble sendt til sykehus etter at han ble slått ned ved Holbergs plass i Oslo.

– Tar seg opp helg for helg

– Vi begynner å nærme oss klassiske lørdager før korona. Det er vesentlig mer folk ute og arbeidsmengden tar seg opp helg for helg.

Også i andre deler av landet har det vært hektisk. En 29 år gammel mann ble anmeldt for brudd på våpenloven og trusler med skytevåpen på et utested på Stord.

– Han viste det til en av gjestene. Gjesten, som kan ha opplevd situasjonen som truende, tok deretter kontakt med en vakt på utestedet, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet har pågrepet en 26 år gammel mann etter han stjal en taxi og forsøkte å angripe politiet i Strand kommune i Rogaland.

Mange på «glattcella»

Også politiet i Agder melder om en travel natt, særlig i Kristiansand.

– Mange ordensoppdrag i sentrum i løpet av natten. Ni personer i arrest for ordensforstyrrelse og rus, skriver politiet på Twitter.

Vest politidistrikt forteller at det ikke har vært uvanlig mye uro natt til søndag.

– Det har vært en del ordensforstyrrelser, særlig i Bergen. Tre stykker er satt i drukkenskapsarrest, men det har ikke vært større hendelser, sier operasjonsleder Steinar Hausvik.