Lillehammer-seier i rivaloppgjøret mot Storhamar – Stjernen-toget fosser videre

Lillehammer tok alle poengene mot naboen Storhamar og går forbi på eliteserietabellen i ishockey. Samtidig vant Stjernen mot Sparta og økte forspranget på topp.

JUBEL: Lillehammer var best i lørdagens nabooppgjør mot Storhamar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Det var bortelaget Lillehammer som kom best i gang i mjøsderbyet. Snaut kvarteret ut i den første perioden satte Martin Ellingsen pucken i mål etter assist fra Frank Gymer og Teemu Vuorisalo.

I den andre perioden skulle gjestene få mer å juble for. Alexander Reichenberg doblet ledelsen for Lillehammer sju minutter ut i omgangen, mens Emil Nyhus la på til 3-0 ti minutter senere.

Storhamar, som hadde en frustrerende dag på jobben, forsøkte seg omsider på en sluttspurt. Ni minutter før full tid reduserte Simen Andre Edvardsen til 1-3 for hjemmelaget, før Mikael Zettergren satte inn 2-3 sekunder før full tid. Det ble også sluttresultatet.

Lillehammer overtar dermed tredjeplassen i eliteserien. LIK har en luke på to poeng ned til Storhamar, mens det er fire poeng opp til serieleder Stjernen.

Økte ledelsen

Stjernen sto med fire strake seirer i eliteserien før hjemmemøtet mot Sparta lørdag. Serielederen gjorde ingen feil og vant oppskriftsmessig 4-1 på egen is.

Jonathan Hermansson satte pucken i Sparta-nettet allerede tre minutter ut i den første perioden, etter målgivende fra Jonathan Hafsmoe og Mikael Mikalsen. Patrick Newell la på til 2-0 snaut ti minutter senere.

Svein Petter Falk-Larssen reduserte til 1-2 for Sparta, før Austin Cangelosi og Kevin Davis punkterte kampen med hver sine scoringer.

Laget fra plankebyen har imponert stort i sesonginnledningen og topper tabellen fire poeng foran Stavanger Oilers og Lillehammer.

Storseier

Oilers hadde få problemer mot tabelljumbo Manglerud Star. Etter en tett innledning på oppgjøret løsnet det for alvor for laget fra Stavanger. Steven Whitney og Markus Søberg ble begge tomålsscorere. Førstnevnte fikk æren av å fastsette resultatet til 6-1 ni minutter før full tid.

Seieren over Manglerud var lagets fjerde strake ligaseier. De møter Frisk Asker i neste serierunde.