Foto: Ole Martin Wold

Forbigått i Gullballen-nominasjon: – Veldig merkelig

Caroline Graham Hansen er ikke nominert til Ballon d'Or. Det får flere til å reagere.

Hvert år kårer fotballbladet France Football verdens beste fotballspiller, som tildeles det svært prestisjetunge trofféet «Ballon d'Or».

Fredag ble listen over årets kvinnelige nominerte offentliggjort, uten Caroline Graham Hansen.

– Det er veldig merkelig vil jeg påstå. Dersom man ser på hva hun presterte forrige sesong i det laget som vant Champions League ganske overlegent. Jeg synes det er veldig merkelig etter de prestasjonene hun har levert og den statusen hun har bygget opp der. Hun er veldig verdsatt innad i klubben. Jeg synes det er veldig merkelig at hun ikke skal være blant de 20 beste, sier landslagssjef Martin Sjögren til TV 2.

Hansen selv at alt er fint.

– Vi vant «The triplet» og jobber hardt for å klare det igjen. Det er alt som betyr noe, skriver hun.

Flere hadde nok ventet å den norske landslagsstjernen, som har imponert stort for Barcelona. I den spanske storklubben har hun vært en sentral spiller på laget, som er regjerende Champions League- og seriemester.

– Fraværet av Caroline Hansen på listen har ingen forklaring. Det er umulig å rettferdiggjøre fraværet av den spilleren i verden som utgjør størst forskjell i kamper, skriver den spanske journalisten Chantal Reyes på Twitter.

Ada Hegerberg er den eneste nordmannen som tidligere har vunnet prisen.

I fjor ble kåringen avlyst som følge av koronapandemien. Årets vinnere kåres på prisutdelingen som finner sted 29. november.

Relatert