RETUR: Henny Reistad tilbake i Nadderud Arena under kampen mellom Norge og Slovenia.
RETUR: Henny Reistad tilbake i Nadderud Arena under kampen mellom Norge og Slovenia. Foto: Vidar Ruud

Endelig norsk tribunejubel

For første gang på to år kunne de norske håndballjentene spille foran fansen hjemme i Norge.

Norge - Slovenia 29-17

Norge har ikke spilt på norsk jord siden september 2019. På Nadderud Arena i kveld kunne fansen endelig heie håndballjentene fram til det som ble en oppskriftsmessig seier mot Slovenia.

Fikk juling

Det var ikke bare Slovenia som fikk juling i kveld. Etter kampen har Camilla Herrem et stort og tydelig kloremerke langs halsen da hun møter TV 2.

KLOREMERKE: Camilla Herrem fikk kjenne på slovenske negler i kveldens kamp.
KLOREMERKE: Camilla Herrem fikk kjenne på slovenske negler i kveldens kamp.

– Oi! Du har fått deg et fint merke på halsen ser jeg, det ser jo ut som du har vært i slåsskamp?

– Ja, man skulle tro det. Jeg pleier ikke å være borti så mange folk jeg, så det er uvant for meg å ha noe her, sier Herrem mens hun ler og peker på halsen.

– Svir det, eller?

– Det svidde der og da, jeg kjente at hun hadde shellac på seg, ler hun.

Flere fikk fri

Flere rutinerte spillere, blant dem Stine Brede Oftedal og Nora Mørk, har fått helt fri etter 13 hektiske måneder med tre mesterskap. Det åpnet for spillere uten like mye erfaring på internasjonalt mesterskapsnivå.

Veronica Kristiansen åpnet ballet for Norge som fikk en god og kontrollert åpning på kampen med rutinerte spillere fra start. Da fikk også mindre rutinerte spillere etter hvert slippe til. Byttene rotet det litt til for Norge som slapp Slovenia inn i kampen, men en time-out fra Thorir Hergeirsson skjerpet hjemmelaget.

Vipers-ving Vilde Kaurin Jonassen noterte seg for sin første A-landslagsscoring like før slutt og med straffescoring fra Emilie Hegh Arntzen i siste sekund av første omgang gikk Norge til pause med 14-9 og femmålsledelse.

MARKERTE SEG. Moa Høgdahl viste seg frem.
MARKERTE SEG. Moa Høgdahl viste seg frem. Foto: Vidar Ruud

Andre omgang fortsatte i samme spor som første. Tidligere Stabæk-spiller Henny Reistad storkoste seg tilbake i Nadderud Arena og endte med fire scoringer. Stine Skogrand ble kåret til Norges beste spiller, også med fire scoringer. Moa Høgdahl hadde også en meget solid kamp og viste seg frem. 25-åringen endte med tre mål i 29-17 seieren.

Reistad var fornøyd etter kampen som gikk på hennes gamle hjemmebane.

– Det var veldig gøy. Nesten hvor enn jeg så meg i hallen så jeg kjente ansikter. Så det var helt fantastisk, sier hun smilende.

– Jeg syntes det var en fin kamp. Det er flyt i angrepet, det er det jeg prøver på når jeg spiller, å gjøre de andre gode samtidig som jeg får litt sjanser selv. Og jeg følte det gikk fint, forklarer 22-åringen.

Regjerende mester

Norge er, som regjerende europamester, allerede kvalifisert til EM i 2022 og slipper å spille kvalifisering.

Sammen med neste års tre vertsnasjoner Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro skal de spille privatlandskamper i den første utgaven av kvinnenes EHF Euro Cup. Først ut var møtet med Slovenia, som de ikke har spilt mot mer enn én gang siden 2010.

Returoppgjøret spilles i Slovenia søndag 10. oktober

Relatert