KOMMENDE LANDSLAGSSJEF? Ifølge Ståle Solbakken har Mats Møller Dæhli trolig en lang karriere i fotballen foran seg. Foto:  / BILDBYRÅN
KOMMENDE LANDSLAGSSJEF? Ifølge Ståle Solbakken har Mats Møller Dæhli trolig en lang karriere i fotballen foran seg. Foto: / BILDBYRÅN

– Kan hende han får enda flere landskamper som trener

Mats Møller Dæhli (26) er stortalentet som måtte kjempe seg tilbake til landslaget da han mistet plassen til nye talenter. Nå er det en ny og voksen Dæhli som er tilbake.

Se Tyrkia-Norge på TV 2 og Play fredag fra klokken 20.00!

Etter Nederland-kampen i forrige måned fikk Mats Møller Dæhli gullklokken etter å ha spilt 25 landskamper for Norge.

Nesten åtte år etter debuten nådde 26-åringen bragden.

Da klokken skulle deles ut, holdt landslagssjef Ståle Solbakken tale for jubilanten.

– Mats er en veldig begavet person. Jeg sa til ham under talen at det kan hende han får enda flere landskamper som trener, faktisk, sa Ståle Solbakken da han møtte pressen onsdag.

LÆREVILLIG: Mats Møller Dæhli får instrukser fra landslagets assistenttrener Kent Bergersen. Foto:  / BILDBYRÅN
LÆREVILLIG: Mats Møller Dæhli får instrukser fra landslagets assistenttrener Kent Bergersen. Foto: / BILDBYRÅN

– Han er en ekstremt viktig figur i denne gruppen

Dæhli startet sin proffkarriere i akademiet til Manchester United og hadde spilt ni landskamper fra start allerede før han var fylt 20 år.

De siste årene har karrieren til 26-åringen gått i en berg-og-dal-bane. Da Dæhli spilte med kapteinsbindet mot Østerrike i nødlandslagskampen, hadde han kun spilt to av de siste 23 landskampene.

– Det betyr mye å være tilbake. Jeg er veldig glad for det. Det har ikke vært enkelt, men jeg føler at jeg er i bra form nå. Det betyr mye, sier FC Nürnberg-proffen til TV 2.

Ståle Solbakken er klinkende klar på hvorfor han tror Dæhli har en kommende trenerkarriere foran seg.

– Mats er veldig fotballklok og kanskje litt av den gamle skolen. Han er opptatt av lederskap og taktikk. Opptatt av hvorfor man gjør det, mens man ikke gjør det. Du er ganske trygg på hva du får av Mats som spiller, men også utenfor banen.

SKADET: Norge må klare seg uten Erling Braut Haaland i de kommende landskampene. Foto:  / BILDBYRÅN
SKADET: Norge må klare seg uten Erling Braut Haaland i de kommende landskampene. Foto: / BILDBYRÅN

Landslagskollega og tidligere lagkamerat i Genk, Kristian Thorstvedt, er også klar på hva Dæhli bidrar med.

– Han er en ekstremt viktig figur i denne gruppen. Han er en voksen figur som tar ansvar. Han er kanskje ikke den som prater mest, men han gjør alltid jobben. Man vet hva man får av ham og man kan alltid stole på Mats, sier Thorstvedt.

Drillo: – Halve laget kunne vært landslagskapteiner

Fra å være helt ute i kulden har Dæhli tatt steget inn i Solbakkens prosjekt og blitt en av lederne på laget. Det har også Egil «Drillo» Olsen lagt merke til.

– Da jeg trente landslaget på 1990-tallet, hadde jeg nesten bare slike spillere. Jeg tenkte at veldig mange av dem kom til å bli trenere, og det ble dem. Nesten halvparten av spillerne jeg hadde da kunne vært landslagskapteiner, sier Drillo.

– Ifølge Ståle så er Mats et klart treneremne for fremtiden.

– Tror du han kan bli landslagssjef?

– Kanskje det. Hvem vet?

Se Tyrkia-Norge på TV 2 og Play fredag fra klokken 20.00!

LEDER: Ståle Solbakken var én av Drillos ledere på 90-tallet. Her diskuterer duoen før Norges kamp mot Skottland i 1998. Foto: Erik Johansen
LEDER: Ståle Solbakken var én av Drillos ledere på 90-tallet. Her diskuterer duoen før Norges kamp mot Skottland i 1998. Foto: Erik Johansen

Relatert