Sinte fans raser mot EM-helten: – Hvis de buer, blir jeg lei meg

Gianluigi Donnarumma kan få alt annet enn en varm hjemkomst på San Siro når Italia skal spille semifinale i Nations League mot Spania.

Se Italia - Spania i semifinalen i Nations League onsdag fra klokken 20.30 på TV 2 - vi lader opp til kampen med sending på TV2.no fra kl. 20.15!

Landslagsfotballen er tilbake, og det er også Nations League. De fire gruppevinnerne i divisjon A skal møtes til semifinaler onsdag og torsdag, før det er bronsefinale og finale søndag.

Onsdag kveld tar sommerens europamester Italia imot Spania i Milano, mens Belgia møter Frankrike torsdag. Begge oppgjørene går på TV 2, med sendestart klokken 20.30.

Få et gjensyn med finaledramaet i EM i videovinduet øverst!

Det er første gang Italia og Spania møter hverandre siden sommerens semifinale i EM. I mål for mesterne står sannsynligvis Gianluigi Donnarumma, som ble kåret til EMs beste spiller.

For 22-åringen kan kampen bli ekstra spesiell. Oppgjøret spilles på San Siro, som var Donnarummas hjemmebane som AC Milan-spiller. I sommer gikk han gratis til PSG, og det skal ha satt sinnene i kok hos flere AC Milan-fans.

På en bro i byen, i nærheten av Italias spillerhotell, har Milan-fans hengt opp et banner med et klart budskap:

– Donnarumma, i Milano vil du aldri være velkommen. Drittmann.

Målvakten er ikke redd for å få en dårlig mottakelse blant hjemmefansen på San Siro.

– Jeg gleder meg. Milano og AC Milan er en viktig del av livet mitt. Jeg håper de ikke buer, for jeg vil alltid være en Milan-supporter.

– Jeg har alltid gitt alt for Milan. Hvis de buer, blir jeg lei meg, fordi vi skal spille en viktig kamp, en Nations League-semifinale, og da håper jeg fansen støtter oss.

I en U21-kamp for Italia i 2017 ble det kastet falske sedler mot ham fra sinte fans. Da skal Donnarumma ikke ha vært interessert i å signere en ny kontrakt med AC Milan. Keeperen endte likevel opp med å forlenge avtalen.

Relatert