BARNAS TALE: UNICEF Norge og TV 2 inviterer barn og unge til å sende inn taler om et tema de brenner for.
BARNAS TALE: UNICEF Norge og TV 2 inviterer barn og unge til å sende inn taler om et tema de brenner for.

Vil du holde nyttårstale før kongen?

«Barnas Tale» kaller engasjerte barn og unge under 18 år til talerstolen. Talen vil bli vist på TV 2 i forkant av H.M. Kongens tale på nyttårsaften og før statsministerens tale første nyttårsdag.

UNICEF Norge og TV 2 inviterer barn og unge til å sende inn taler om et tema de brenner for. I år er vi spesielt interessert i taler som handler om klimaendringene, barnerettighetene og FNs bærekraftsmål. Én av talene vil vises før Kongens og statsministerens nyttårstaler.

Alle barn og unge i Norge kan sende inn bidrag, enten alene eller sammen med andre barn, frem til det året de fyller 18 år. UNICEF Norges «Barnas Tale» - komite skal bli enige om én tale som skal spilles inn i Rikssalen på Eidsvoll.

Talen vil bli vist på TV 2 i forkant av H.M. Kongens tale på nyttårsaften og før statsministerens tale første nyttårsdag.

Frist for innsending er 7.oktober.

– Vi har sett et skifte de siste årene der flere barn tør å snakke høyt og be voksne lytte. Derfor er det så fint at vi får være med å løfte opp barn og deres stemmer som minst like viktige, når hele landet samler seg foran TV-skjermen, sier Generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Slik sender du inn ditt bidrag:

  1. Velg et tema du brenner for. Voksne kan hjelpe til med å skrive, filme og sende inn videoen, men de skal ikke påvirke dine meninger eller temaet du velger å snakke om i talen.
  2. Du kan selv velge form og innhold på talen og står fritt til å velge lengde selv, men vi anbefaler at talen ikke er lenger enn 3-5 minutter.
  3. Send videoen, kontaktinfo og skriftlig godkjennelse for visning av videoen fra foresatte til e-post: barnastale@nordicscreens.no. Videofiler er ofte ganske store, så vi anbefaler å sende via fildelingstjenester som for eksempel WeTransfer.

For mer informasjon og tips som hjelper deg å komme i gang, klikk deg inn på www.barnastale.no