Cupdrømmen knust for RBKs kvinner i semifinalen – Vålerenga til cupfinalen igjen: – En utrolig følelse

En keepertabbe ga Vålerenga en drømmestart i cupsemifinalen mot Rosenborgs kvinner. VIF vant 4-0 og kan forsvare NM-tittelen i cupfinalen senere i høst.

JUBEL:
JUBEL: Vålerengas Agnete Nielsen jubler med lagvenninner etter 1-0 målet under NM-semifinalen mellom Vålerenga og Rosenborg Kvinner på Intility Arena. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe

– Det er en utrolig følelse. Måten vi presterer utpå her i dag og 4-0. Det er ekstremt, sa målscorer Thea Bjelde til NRK.

For Rosenborgs del var det kanskje håpet om edelt metall i år som røk da keeper Kristine Nøstmo tabbet seg ut i åpningsminuttene. Etter det var Rosenborg aldri i nærheten på Intility.

Rosenborg kjemper om gullet i toppserien, men er sju poeng bak serieleder Sandviken. RBK har én kamp mindre spilt, men Sandviken har vært solide og forspranget blir vanskelig å hente inn igjen. Cupen så ut til å være RBKs beste mulighet til å sikre en etterlengtet tittel etter at storsatsingen startet i fjor.

Overrasket

Agnete Nielsen scoret på Nøstmos keepertabbe. Det er andre gang på kort tid hun scorer et mål etter å ha presset keeperen.

– Jeg er overrasket. Det var en god kamp for oss, sa Nielsen.

Thea Bjelde økte til 2-0, mens Rikke Madsen sto for kampens høydepunkt da hun først ordnet 3-0 med et drømmetreff ti minutter før full tid før hun spilte fri Marie Dølvik Markussen som la på til 4-0.

– Cupfinalen er noe man streber etter. Det er det kuleste man kan være med på, sa Madsen.

LSK Kvinner og Sandviken møtes i den andre semifinalen søndag.

Regjerende cupmester Vålerenga var suverene i sin egen storstue da Rosenborg kom på besøk.

Drømmestart

Allerede etter tre minutter fikk Vålerenga en drømmestart. RBK-keeper Kristine Nøstmo var i det gavmilde hjørnet da hun fikk ballen spilt til seg. Den sto hun for lenge med, og da hun først sparket ut gikk den rett i en fremadstormende Agnete Nielsen og inn i mål.

Etter 20 minutter ble vondt til verre for Rosenborg. Nielsen var igjen aktiv med godt spill på kanten, før ballen endte opp hos Thea Bjelde inne i feltet, som enkelt satte den i mål til 2-0.

Rosenborg klarte aldri å sette Vålerenga under et skikkelig press. I stedet var det innbytter Rikke Madsen som herjet i sluttminuttene. Først stormet hun fram og banket ballen i krysset og feiret akrobatisk, før hun igjen viste kroppskontroll i verdensklasse da hun vendte om og spilte ballen til Marie Dølvik Markussen som satte inn 4-0.