KRITISK KLOPP: Liverpool-manager Jürgen Klopp har ikke sansen for myndighetenes innreiseunntak for fotballspillere. Han har flere spillere som ligger an til å bli påvirket.
KRITISK KLOPP: Liverpool-manager Jürgen Klopp har ikke sansen for myndighetenes innreiseunntak for fotballspillere. Han har flere spillere som ligger an til å bli påvirket. Foto: AFP

Klopp oppgitt over ny vaksinefordel

Premier League sliter med vaksinedekningen. Nå skal de vaksinerte spillerne belønnes, men Liverpool-manager Jürgen Klopp mener løsningen er lite gjennomtenkt.

I 13 av 20 Premier League-klubben er under halvparten av spillerne vaksinert mot koronaviruset, har blant andre Sky Sports meldt de siste dagene.

Det skaper bekymring hos britiske myndigheter og Premier League, som ønsker å ta grep for å få opp vaksinedekningen blant spillerne i ligaen.

Britiske myndigheter har bekreftet overfor BBC at vaksinerte spillere som returnerer til Storbritannia etter landslagsspill i rødlistede land får unntak fra karantenehotell i ti dager og får trene og spille under svært strenge regler.

For de uvaksinerte spillerne venter det ti dager i karantene i myndighetenes karantenehotell.

En rekke søramerikanske Premier League-spillere ble nektet å dra på samling med sine landslag forrige måned på grunn av karantenekravet ved returen til Storbritannia.

Klopp: – Det er ikke greit

Liverpool-manager Jürgen Klopp er kritisk til løsingen.

– Spillerne slipper myndighetenes karantenehotell, men kan velge et annet hotell selv. De får imidlertid ikke lov til å bo hjemme. De må få mat levert foran døren, og de får ikke ha besøk, sier Klopp på fredagens pressekonferanse.

Klopp virker svært oppgitt over unntaket fotballspillerne får.

Alisson Becker, Fabinho, Firmino, Kostas Tsimikas og Sadio Mané er Liverpool-spillerne som skal på landslagsoppdrag i rødlistede land denne måneden.

– Etter landslagsspill på ti-tolv dager, skal de være enda ti dager borte fra familien. I tre uker blir de tatt bort fra sin normale tilværelse uten en god grunn, sier Klopp, og påpeker at det kommer ny samling allerede i november.

– Vi tar vare på spillerne. De gjør ikke noe annet enn å trene. Når de ikke trener, holder de seg kun med familien. Vi prøver å se på dette med positive øyne, men her blir ansvaret gitt til spillerne. Det er ikke greit, mener Klopp.

Tyskeren er også kritisk til at Storbritannia har strengere innreiseregler.

– Spillerne som kommer fra Storbritannias rødlistede land kan gjenoppta sine normale liv i Frankrike, Italia, Tyskland og Spania. Hvorfor tenkes det så annerledes her? sier Jürgen Klopp.

Benítez med oppfordring

Brentford og Leeds skal være Premier League-klubbene med høyest vaksinedekning. Der er over 90 prosent vaksinert mot koronaviruset.

Everton-manager Rafa Benítez ber sine spillere la seg vaksinere.

– Det er nye regler, og vi anbefaler spillerne å ta begge vaksinedosene. Vi er ganske komfortable med situasjonen, men vi prøver å råde spillerne til å vaksinere seg. Det vil gjøre det enklere med landslagsspill. Det er viktig at de forstår at det hjelper alle, sier Benítez på fredagens pressekonferanse.

Chelsea-stjernen N'Golo Kanté var den siste spilleren til å bli smittet tidligere denne uken. Da måtte manager Thomas Tuchel svare på vaksinespørsmål.

– Jeg er vaksinert, men jeg er ikke i en posisjon til å komme med skikkelige anbefalinger. Det ville vært å gå for langt. Jeg er en fotballtrener, ikke en ekspert på dette området, så jeg lar det være opp til spillerne. Alle er voksne nok til å ta det valget selv. Vi lever i et fritt land, sa Chelsea-manageren.

Flere andre managere har tidligere oppfordret spillerne til å la seg vaksinere.

Relatert