TØFFE ÅR: Dele Alli har slitt med å finne tilbake til formen som gjorde ham til en av Premier Leagues største talenter.
TØFFE ÅR: Dele Alli har slitt med å finne tilbake til formen som gjorde ham til en av Premier Leagues største talenter. Foto: Mark Pain

– Jeg synes nesten litt synd på ham

Dele Alli (25) ble tatt av til pause da Tottenham ble ydmyket av erkerival Arsenal forrige helg. Nå stiller TV 2s ekspert spørsmålet: Er Dele Alli ferdig?

– Uansett hva du gjør, så er det et eller annet feil. Men jeg lurer på om Dele Alli er ferdig. Er han det, eller? Hva skal han være?

Det sa TV 2s fotballekspert og tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt da han gjestet TV 2s Premier League-podkast tidligere denne uken.

– Han vil være en som kommer inn i boks og timer løp og scorer mål. Hvis han skal være en sånn kjøttspiller på midten, er det sjanseløst. Det går ikke, sier Thorstvedt, og fortsetter:

– Jeg synes nesten litt synd på ham, for dette er en fyr som var bankers på England på et tidspunkt. Nå er det lite igjen.

Tottenham trodde fremtiden var sikret da Dele Alli sikret seg prisen for Premier Leagues beste unge spiller både i 2015/2016- og 2016/2017-sesongen. Men de siste årene har Alli bortimot vært usynlig.

Det som en gang var et av Englands aller største talenter har ikke vært på landslaget siden 2019, og veien til Spurs-elleveren har også til tider vært langt unna for midtbanespilleren.

Målpoengene som forsvant:

Dele Allis målpoeng i Premier League ser slik ut etter debuten i 2015/2016-sesongen:

2015/2016: 33 kamper, ti mål og ni målgivende pasninger.

2016/2017: 37 kamper, 18 mål og ni målgivende pasninger.

2017/2018: 36 kamper, ni mål og elleve målgivende pasninger.

2018/2019: 25 kamper, fem mål og tre målgivende pasninger.

2019/2020: 25 kamper, åtte mål og fire målgivende pasninger.

2020/2021: 15 kamper, null mål og én målgivende pasning.

2021/2022: Seks kamper, ett mål og null målgivende pasninger.

Totalt har Dele Alli scoret 51 mål og levert 37 målgivende pasninger på 177 Premier League-kamper.

Ekspertene reagerer på hvordan Alli blir brukt

Da Arsenal ydmyket Tottenham forrige helg valgte Tottenham-sjef Nuno Espirito Santo å ta Dele Alli av banen i pausen.

Etter kampen reagerte Sky Sports-ekspert Gary Neville på midtbanespillerens kamp. Neville mente at Alli forsøker å være en spiller han ikke er.

– Han involverer seg i oppbygningsspillet. Han forsøker å være en spiller han ikke er. Dele Alli er ikke Thiago, Bruno Fernandes eller Jorginho. Han er ikke den type spiller som involverer seg i oppbygningsspillet. Han er nødt til å fjerne seg fra den delen av spillet og heller være mer delaktig på siste tredjedel, sa Gary Neville.

Alli har vært på banen i samtlige seks Premier League-kamper for Spurs denne sesongen, men mot Arsenal hadde tydeligvis Nuno Espirito Santo fått nok til pause. Da Alli ble tatt av banen ledet Arsenal allerede 3-0.

Tidligere Tottenham-spiller Graham Roberts på sin side, mener det er Tottenhams sjef som bruker Alli feil.

– Synes vi skal drøye giljotinen

Nuno Espirito Santo fikk en drømmestart på Spurs-jobben med ni poeng på de tre første ligakampene. Nå har Tottenham spilt seks kamper og står fortsatt med ni poeng.

Tre strake tap legger definitivt press på den nyansatte manageren. TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror likevel ikke at Spurs-ledelsen planlegger å kvitte seg med portugiseren ennå.

– Det avhenger enormt mye av de neste matchene.

– Jeg synes vi skal drøye giljotinen på Nuno noen kamper til, sier Thorstvedt.

Den tidligere Wolverhampton-sjefen har trolig en stor jobb foran seg når han skal ta Tottenham tilbake til gamle høyer.

Tror du Dele Allis klarer å bli den spilleren han var? Avgi din stemme under:

Relatert