TOK LANG PRAT: Kristoffer Ajer og kjæresten Marte Köpp måtte diskutere åpenhet på sosiale medier etter en artikkel i tabloidavisen The Sun.
TOK LANG PRAT: Kristoffer Ajer og kjæresten Marte Köpp måtte diskutere åpenhet på sosiale medier etter en artikkel i tabloidavisen The Sun. Foto: Olof Andersson

Ajers kjæreste stengte Instagram etter avisoppslag

Marte Köpp (23) fikk Premier League-sjokk.

Kristoffer Ajer (23) rakk ikke engang å debutere for Brentford før kjæresten skapte overskrifter i den britiske tabloidavisen The Sun.

Köpp, som er økonomistudent og grafisk designer, ble før Premier League-starten i august portrettert i rollen som «den norske forsvarsspillerens slående vakre kjæreste».

Hun blir beskrevet som «blond skjønnhet», «stor musikkfan», og en jente som «elsker å reise rundt jorden». Artikkelen inneholder også en rekke bilder tatt fra Köpps profil på Instagram.

Profilen pleide å være åpen for alle og hadde over 4000 følgere. Nå er den stengt og følges kun av rundt 600 brukere.

Det er ikke tilfeldig.

– Nå blir det varmt her. Åh, Gud, sier Köpp da TV 2 nevner artikkelen i tabloidavisen.

– Det der tror jeg aldri jeg kommer til å venne meg til. Det var en veldig snill artikkel, for så vidt, men jeg liker å styre i kulissene. Jeg liker å pusle med mitt. Jeg er veldig stolt av å være sammen med Kristoffer og alt sånt, men det er mye annet som hører til også, sier hun brydd.

Kjæresten gliser ved siden av henne.

– Jeg trodde det var alle jenters drøm å få et portrettintervju i The Sun, men det var det tydeligvis ikke, sier Kristoffer Ajer.

REAGERTE PÅ DETTE: Marte Köpp stengte Instagram-profilen sin etter denne artikkelen i The Sun.
REAGERTE PÅ DETTE: Marte Köpp stengte Instagram-profilen sin etter denne artikkelen i The Sun. Foto: Faksimile / The Sun

– Reaksjonen hjemme var at jeg tenkte «se her, Marte, det var jo fantastisk», men reaksjonen hennes var ikke den jeg hadde regnet med, sier Brentford-forsvareren.

Så fort hun ble gjort oppmerksom på artikkelen, bestemte Köpp seg nemlig for å ta grep på sosiale medier.

– Et par timer senere var instagrammen hennes gjort privat, hun fjernet alle følgerne sine og alt mulig. Den avisartikkelen der taklet hun dårlig, ler Ajer, før han tillegger mer seriøst:

– Vi hadde en lang prat om det, hvor åpne vi skal være på sosiale medier. Da valgte Marte å gjøre sin bruker privat for å skjerme seg.

– Det er utrolig når man er i fotballsirkuset, man er vant til å få tusenvis av artikler om seg selv der man blir fullstendig slaktet og alt mulig rart. Da tenker man at én artikkel er greit. Men når man ikke er vant til det selv, så blir man litt satt ut av det. Det må man respektere, sier Ajer.

Han er selv ikke blant de som melker fotballkarrieren for det den er verdt på sosiale medier:

– Jeg legger svært lite ut på min og har nok verdens kjedeligste sosiale medier. Jeg legger ut et par «three points, great performance» på Instagram.

Relatert