Blødde gjennom shortsen etter stempling i skrittet: – Kanskje det vondeste jeg har opplevd

(Lillestrøm - Tromsø 1-2) En spesiell skade på Tromsøs midtstopper Jostein Gundersen satte en ørliten demper på gleden over tre viktige poeng mot medaljejagende Lillestrøm.

– Vi har litt å revansjere etter to hjemmetap på rad. Vi vil vise oss fra en bedre side i morgen og forhåpentligvis får vi gitt tre poeng og ålreit fotball til de som møter opp.

Det sa Lillestrøms toppscorer Thomas Lehne Olsen til TV 2 like etter at nyheten om at Åråsen kunne fylles til randen igjen kom fredag ettermiddag.

Og nettopp Lehne Olsen blåste liv i kampen igjen da han på overtid satte et straffespark i mål etter at Tromsøs Niklas Vesterlund og Eric Kitolano hadde sørget for to Tromsø-scoringer. Til tross for reduseringen klarte Tromsø å stå distansen ut og sikret seg dermed tre poeng på Åråsen.

I situasjonen hvor Lillestrøm fikk straffesparket utspilte det også seg litt andre scener inne i Tromsøs 16-meter. Jostein Gundersen ble nemlig utsatt for Hellands dødelige fot, men kanskje ikke på den måten man ser for seg.

– Jeg skal blokkere litt i siste liten og slenger meg inn og så lander han rett og slett på skrittet mitt med veldig mye kraft, sier Gundersen til TV 2 og fortsetter:

– Det er kanskje det vondeste jeg har opplevd på en fotballbane. Det var veldig intenst, men jeg skal ikke si det var med vilje for det tror jeg ikke det var. Jeg gir han tvilen til gode, men det var veldig stygt og vondt.

Han viser også frem en blodig shorts i skrittregionen. Han forteller at han først ble forbannet ettersom han trodde Helland gjorde det med vilje. Det hadde han imidlertid lagt bak seg da han møtte TV 2. Nå er han spent på hva kveldstimene vil bringe.

– Det er ganske vondt, og det blir vel sikkert litt ømt utover kvelden når gledesrusen er borte, men det skal smerte å vinne kamper og da er det deilig når vi vinner i hvert fall.

Pål-André Helland bekrefter til TV 2 at stemplingen ikke var med vilje. Han forklarer det med at han prøvde å sette ballen i mål, samtidig som han ikke ønsket å få sine egne bein kvestet i landingen.

– Da ble det dessverre slik at han ble landingsputen min, men det ser ut som han er berga uten at jeg tror det blir en hyrdestund på han i kveld.

– Så det var ikke med vilje?

– Nei, det var ikke det. Da hadde jeg nok sett tyngre ut i landingen, svarer Helland med et smil om munnen.

Tabellsituasjonen

Det betyr at Lillestrøm taper terreng i forhold til medaljekampen. Nå står kanarifuglene med 34 poeng etter 20 kamper og ligger på en femteplass i Eliteserien. På plassene over ligger Glimt (38 poeng), Molde (37), Kristiansund (35) og Rosenborg (34). De fire lagene har imidlertid én kamp mindre spilt enn Lillestrøm.

For Tromsøs del kan de tre poengene vise seg å være ekstremt viktige. Før kampen lå de kun to poeng over Mjøndalen som ligger på kvalik-plassen til nedrykk. Nå har avstanden økt til fem poeng og dermed har Tromsø sikret seg et fint utgangspunkt for de ti gjenværende kampene i sesongen.

– Jeg er skuffet nå for vi har satt oss i en posisjon som nyopprykket hvor vi ikke trenger å se oss så mye bakover. Vi kan spille med entusiasme og ikke bekymre oss for noe som helst. Men det ble seigt i dag. Sånn er fotballen noen ganger og det er vanskelig å gi et konkret svar på hvorfor, sier LSK-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

– Det er veldig viktig. Vi har slitt i hele år selv om vi har hatt gode prestasjoner. Å komme hit og få en god opplevelse betyr mye for oss. Nå får vi prøve å ta med oss en god følelse og så prøve å vinne får første hjemmekamp i neste uke, sier Tromsøs midtstopper Jostein Gundersen til TV 2.

Godset med storseier

Det var imidlertid ikke den eneste kampen som ble spilt lørdag kveld. Strømsgodset tok også i mot Sarpsborg hvor det hele ble en stor fest for hjemmepublikummet.

Der var det Lars Vilsvik som åpnet showet etter 27 minutter. Deretter la Jack Ipalibo og Tobias Gulliksen på til 2, og 3-0 før pausen.

I andre omgang sørget Ari Leifsson og Jordan Attah Kadiri for at Strømsgodset til slutt kunne juble for en overlegen 5-0-seier.

TV 2 oppdaterer saken.

Relatert