EUROPA-DUO: Viktor Hovland og Bernd Wiesberger tapte sin runde i foursome lørdag.
EUROPA-DUO: Viktor Hovland og Bernd Wiesberger tapte sin runde i foursome lørdag. Foto: Richard Heathcote/AFP

Hovland med nok et foursome-tap: – Misset definitivt for mange putter

(USA - Europa 9-3 sammenlagt) USA fikk fredag en solid luke ned til Europa-laget i Ryder Cup. I jakten på å innhente den amerikanske ledelsen, skuffet Europa-laget nok en gang i foursome.

Etter en skuffende start på Ryder Cup for det europeiske laget er de lørdag på jakt etter å utligne USAs 6-2-ledelse. I turneringen er det laget som først når 14,5 poeng som stikker av med seieren. Lørdagen var med andre ord en svært viktig dag for det europeiske laget.

Lørdagens foursome-kamp var Hovlands tredje så langt i turneringen. Fredag var nordmannen partner med Paul Casey under foursome-runden hvor det endte med tap. Deretter var han partner med Tommy Fleetwood i fourball som endte med poengdeling.

Bernd Wiesberger var makkeren til Hovland i lørdagens foursome og duoen hadde en solid åpning hvor de vant det første hullet. De var også i ledelsen med tre etter seks hull, men etter 17 hull lå duoen under med ett hull.

Dermed skulle det hele avgjøres på det siste hullet, men med noe rufsete spill klarte ikke Hovland og Wiesberger å sikre poengdeling. Dermed ble det nok et foursome-tap for Hovland i Ryder Cup.

– De spilte bra, men de ga oss også muligheten til å stikke fra. Den muligheten klarte vi ikke å ta vare på. Jeg misset definitivt for mange putter i dag. Jeg følte vi var bedre enn dem fra tee til green, men vi klarte ikke å utnytte det, sier Hovland til pressen etter tapet.

I tillegg til det tapte Europa også to andre kamper, og vant én. Dermed har USA stukket ytterligere i fra i sammendraget og har nå en solid ledelse på 9-3.

Viktor Hovland skal senere lørdag i aksjon igjen når han sammen med Tommy Fleetwood er tatt ut til å spille four-ball mot Scheffler/Dechambeau.

Lørdagens foursome-kamper:

Koepa/Berger (USA) - Rahm/Garcia (Europa): Europa vant.

Johnson/Morikawa (USA) - Casey/Hatton (Europa): USA vant.

Thomas/Spieth (USA) - Hovland/Wiesberger (Europa): USA vant.

Schauffele/Cantlay (USA) - Westwood/Fitzpatrick (Europa): USA vant.

Øvelsene i Ryder Cup:

Turneringen er fordelt på tre øvelser som er «Four ball», «Foursomes» og «Singles»

«Four ball»:

Hvert medlem av et to-mannslag har sin egen ball. Dermed er det fire baller i spill på hvert hull. Lagene skal så telle de laveste resultatene av begges forsøk på hvert hull hvor den med lavest score vinner hullet. Om det står likt vil det være poengdeling.

«Foursomes»:

To-mannslag med én ball per hull. Her bytter spillerne på tur om hvem som slår frem til alle hull er fullført. Her rullerer man hvem som begynner med utslag på oddetallshull og partallshull. Laget med laveste scoren per hull vinner hullet. Om det står likt vil det være poengdeling.

«Singles»:

Hver kamp vil én utøver fra hvert lag kjempe mot hverandre. Spilleren med lavest score på hvert hull vinner hullet. Om det står likt vil det være poengdeling.

Relatert