Da skrekkskaden inntraff, fant hun motivasjon på et uventet sted: – Det pusher meg

EIKSMARKA (TV 2): Alpintkometen Kajsa Vickhoff Lie (23) nærmer seg bakken igjen etter et skademareritt uten like. I mellomtiden har hun tatt en annen lidenskap til et nytt nivå.

– Hva er det som er på bestillingen i dag?

Kajsa Vickhoff Lie har tatt på seg rollen som pizzakokk når TV 2 kommer på besøk for å sjekke ut det ferske serveringsstedet hennes.

Omtrent én måned er gått siden hun var med på å starte den italiensk-inspirert restauranten «La Pinsa» – i sitt eget nabolag.

Hun elsker nemlig italiensk mat.

– Med en gang vi kom på konspetet om å skape en restaurant, tenkte jeg bare: Ok – jeg er en alpinist, men samtidig en liten «foodie», forteller hun entusiastisk.

– Kunne uansett ikke stå på ski

Ferske råvarer, mye god ost og favorittingrediensen trøffel er noe av det som skal være med på å skape suksessen til alpinistens nye lekegrind.

23-åringen har savnet et skikkelig samlingspunkt i hjemkommunen Bærum.

– Det er ikke så mange steder man kan møtes for pizza eller kaffe i helgene. Da ideen kom på bordet, sa «foodien» i meg at ingenting må være uprøvd. La meg lære noe av dette også. Jeg kunne uansett ikke stå på ski i flere måneder, så det passet fint å putte energien min og dedikere tiden min til noe annet i mellomtiden, forklarer hun.

– Digg å ha kontroll over noe helt annet

For tiden etter skrekkskaden i italienske Val Di Fassa har vært tung. Fire operasjoner har det blitt siden det brutale fallet.

Foto: Erik Monrad-Hansen / TV 2

– Alt som har kunnet gå galt, har gått galt, forklarer hun.

Men nå nærmer hun seg bakken igjen. Håpet er å være tilbake i desember. I mellomtiden har sideprosjektet vært et sårt tiltrengt pusterom.

– Det pusher meg, forklarer hun, før hun fortsetter:

– Store deler av tiden har jeg ikke fått trene hardt. Bare måttet vente. Så det har vært digg å ha kontroll over noe helt annet, så man slipper all ventingen – og kan være med å utvikle noe annet ved siden av. Spesielt for meg som vanligvis utfordrer komfortsonen hver dag på ski. Plutselig sitter du bare der og ser på de samme veggene hver dag.

Relatert