STORT TALENT: Andreas Rædergård Schjelderup i aksjon for Norges U21-landslaget tidligere i september.
STORT TALENT: Andreas Rædergård Schjelderup i aksjon for Norges U21-landslaget tidligere i september. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Supertalentet signerte ny kontrakt: – Har utviklet meg på alle områder

Andreas Rædergård Schjelderup (17) belønnes etter gjennombruddssesongen.

FC Nordsjælland har forlenget kontrakt med Andreas Schjelderup (17). Den nye kontrakten strekker seg til sommeren 2024.

Bodøværingen valgte å dra til den danske talentfabrikken fra Bodø/Glimt som 16-åring, og det tok ikke lang tid før han tok den danske ligaen med storm.

– Andreas viste i veldig ung alder sine kvaliteter på superliganivå. Siden har han utviklet seg ytterlige, ikke minst fysisk. Han tar også stadig større ansvar i laget, sier Nordsjællands sportsdirektør Mikkel Hemmersam.

Av den lokale avisen Sjællandske Nyheder beskrives nordmannen som et megatalent.

I februar ble han klubbens yngste debutant gjennom tidende. Tidligere i september fikk også 17-åringen debuten sin på U21-landslaget til Norge. Nå belønnes han med ny kontrakt.

Kontrakten er det lengste klubben kan gi, og Schjelderup skal spille med nummer syv på ryggen fremover.

– Jeg har blitt veldig moden dette året og vokst veldig. Det er vanskelig for meg å forklare, men spesielt foreldrene mine legger merke til at jeg har utviklet meg menneskelig, sier 17-åringen til Nordsjællands hjemmeside.

Til TV 2 har Schjelderup tidligere fortalt at han besøkte Ajax fire ganger, PSV fire ganger, Tottenham, Liverpool, Juventus, Fulham, Atalanta og Bayern München.

Likevel falt valget på FC Nordsjælland.

– Ja, de gjorde det. De er en klubb som har vist at de gir unge spillere sjansen, samt at de bruker enorme ressurser på spillerutvikling. Det fristet jo veldig med klubber fra Italia, England og Spania. Jeg er jo selv Liverpool-fan, men jeg ønsket liksom ikke å bli en i mengden. Det er lengre opp til A-laget i de klubbene, sa Schjelderup til TV 2 i februar.

Allerede etter debuten kom lovordene. FC Nordsjællands daværende kaptein Kian Hansen sammenlignet da stortalentet med et tidligere FCN-talent – Mikkel Damsgaard.

Spilleren som tok EM med storm i sommer. Den sammenligningen har også lagets trener Flemming Pedersen brukt.

– Jeg tviler på ingen måte på Schjelderup. Han har noen av de samme tingene som Mikkel Damsgaard, som har et teknisk meget høyt nivå. Overblikket og skuddteknikken minner også om Damsgaards, sa Pedersen i august.

Les hele TV 2s intervju med bodøværingen ved å trykke på lenken under:

Relatert