Odd knuste Vålerenga i Oslo – også Mjøndalen og Stabæk ute av cupen etter stortap

Mjøndalen, Stabæk og Vålerenga ble det andre, tredje og fjerde eliteserielaget som røk ut av fotball-NM i 3. runde.

For mens Stabæk og VIF møtte overmakten i henholdsvis Strømsgodset og Odd, gikk Mjøndalen på et kjedelig 2-4-tap mot 1.-divisjonslaget Start i Kristiansand.

Mikael Ugland, Martin Ramsland, Eman Markovic og Sander Sjøkvist scoret målene som skapte full jubel på Sørlandet.

Vålerenga hadde håpet å gå lenger i cupen enn sist, da det ble tap mot Bærum i 3. runde i 2019, men ble stoppet av trener Dag-Eilev Fagermos gamleklubb Odd.

Gjestene fra Skien tok ledelsen ved Milan Jevtovic i det 20. minuttet, og to raske mål av Sander Svendsen i annen omgang trygget seieren for Odd. 3-0 ble også sluttresultatet.

I Drammen tok Stabæk ledelsen etter bare fire minutter mot Strømsgodset, men vertene snudde oppgjøret og vant hele 5-1 etter scoringer av Halldor Stenevik, Gustav Valsvik og Jordan Kadiri (3).

Tidligere onsdag røk Kristiansund ut av cupen med 1-3-tap borte mot KFUM Oslo.