SAVNET: Gabrielle Petito har vært meldt savnet siden 11. september. Søndag fant politiet funn av død kropp, og tirsdag bekrefter advokaten til familien hennes at det er 22-åringen.
SAVNET: Gabrielle Petito har vært meldt savnet siden 11. september. Søndag fant politiet funn av død kropp, og tirsdag bekrefter advokaten til familien hennes at det er 22-åringen.

Instagram-eventyrer funnet død – er trolig drept

Gabrielle «Gabby» Petito er bekreftet funnet død. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble drept, opplyser politiet.

Gabrielle «Gabby» Petito ble meldt savnet 11. september etter å ha vært på bilferie sammen med forloveden Brian Laundrie.

Søndag gjorde politiet funn av en død person på en avsideliggende campingplass i nasjonalparken Bridger-Teton i delstaten Wyoming.

Obduksjonsrapporten viser at det er den savnede 22-åringen, opplyser FBI i en pressemelding.

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble drept, men de avventer den endelige konklusjonen inntil flere resultater foreligger, opplyser FBI.

Kjærestenes krangel blei fanga på film - no er Gabby sporlaust forsvunnet

Person av interesse

Tidligere tirsdag kom politiet med en uttalelse om at Petito-saken nå offisielt var under en «kriminaletterforskning».

I pressemeldingen publisert tirsdag kveld norsk tid sier politiet at de jobber med å finne ut hva som er årsaken til Petitos død og den som står bak det eventuelle drapet.

Politiet leter etter kjæresten til 22-åringen. De betegner han som «en person av interesse».

De har søkt i flere dager der hvor foreldrene hans har sagt at han gikk tur for en uke siden og aldri kom tilbake, skriver Insider.

– Alle som har informasjon rundt Laundries rolle om dette og hvor han er nå, bes ta kontakt med FBI, skriver de i pressemeldingen.

Ferie

I juli dro Petito (22) og kjæresten på ferie i en ombygd varebil for å besøke nasjonalparker i USA. Ifølge innlegg på parets kontoer på sosiale medier var målet å nå Oregon i slutten av oktober.

Petito har mer enn 600.000 følgere på Instagram. Der har hun publisert flere bilder sammen med kjæresten på bilferien.

Paret befant seg i mektige Grand Teton nasjonalpark da 22-åringen plutselig brøt kontakten med familien.

1. september dukket kjæresten Laundrie opp i hjemstaten Florida, uten Petito og lenge før planlagt. Siden har han nektet å snakke med både Petitos familie og politiet, og sistnevnte leter nå etter ham.

BORTE: Laundrie, her sett i politivideoen, har også forsvunnet. Han er ettersøkt, og myndighetene har igangsatt en stor leteaksjon. Foto: Politiet i Moab via AP / NTB
BORTE: Laundrie, her sett i politivideoen, har også forsvunnet. Han er ettersøkt, og myndighetene har igangsatt en stor leteaksjon. Foto: Politiet i Moab via AP / NTB

Ransaket kjærestens hjem

Mandag ransaket FBI Laundries hus, hvor også foreldrene bor, skriver CNN. Foreldrene hans ble eskortert fra hjemmet før søket, og ble deretter brakt inn igjen for avhør.

Betjenter fjernet bar ut flere esker fra hjemmet, og en Ford Mustang ble også tauet bort.

Gabrielle Petito og Brian Laundrie vokste opp på Long Island i New York, og har vært nære venner siden barndommen. Foreldrene til Laundrie flyttet senere til North Port, omtrent 55 kilometer sør for Sarasota, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Må holdes ansvarlig

Petitos far sa i et TV-intervju som ble sendt mandag, altså før datteren ble funnet død, at familien ble urolige etter å ikke ha hørt fra henne på flere dager.

– Vi ringte Brian, vi ringe moren, vi ringte faren, vi ringte søsteren, vi ringte hvert eneste nummer vi kunne finne. Ingen anrop ble besvart, og ingen svarte på tekstmeldinger, sa Petito.

Han sa videre at Laundrie og resten av familien må holdes ansvarlig for enhver rolle de måtte ha spilt i datterens forsvinning.

– Jeg håper de får det de fortjener, og det gjelder også familien hans. Det kan jeg si deg med en gang: I min bok er de akkurat like skyldige, sa han.

Relatert