Hodebry for Haaland-sjefen: – Vi må være forsiktige

Dortmund-trener Marco Rose innrømmer at det er vanskelig å gi Erling Braut Haaland pusterom i en hektisk sesong.

På ti kamper for klubb- og landslag denne høsten har Erling Braut Haaland spilt 894 minutter. Jærbuen har på disse kampene bøttet inn 14 scoringer.

Dortmund-trener Marco Rose innrømmer at han tenker på hvordan han skal få gitt Haaland pusterom. Rose forteller at han er i kontinuerlig dialog med den norske superspissen om kampbelastningen.

– Det er viktig at Erling gjør alt det vi ønsker å se fra ham hundre prosent. I det øyeblikket han eventuelt ikke lenger ligner på seg selv, må vi reagere, sier Marco Rose på fredagens pressekonferanse.

Lokalavisen Ruhr Nachrichten forventer imidlertid at Rose starter med Haaland i søndagens Bundesliga-oppgjør med Julian Ryerson og Union Berlin. Etter den kampen har Dortmund seks dager før neste kamp.

Rose mener kampbelastningen er en utfordring for flere av spillerne.

– Spesielt for landslagsspillerne, som aldri har muligheten til å trekke pusten, for landslagssjefene ønsker også å ha toppspillerne på banen, sier Rose.

– Vi må være forsiktige med at vi ikke overbelaster spillerne, sier treneren.

Haaland scoret ett mål i 2-1-seieren over Besiktas i onsdagens Champions League-åpning. Med fem minutter igjen av ordinær tid ble han byttet ut.

– Det var en veldig tøff kamp. Jeg er sliten nå. Banen var ikke god, men jeg skal ikke klage på det, sa Haaland etter kampen.

Relatert